Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen. Geen antwoord is onjuist. En de test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Politie Oost-Nederland

Home > Inwoners > Verkeersveiligheid > Politie Oost-Nederland

Politie Oost-Nederland

De door de gemeente aangestelde Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) en de politie verzorgen de handhaving. De eenheid Oost-Nederland is één van de tien regionale eenheden van de Nederlandse politie.

Deze eenheid is verdeeld in districten, waaronder het district IJsselland. Dit district is weer verdeeld in een aantal robuuste basisteams en ondersteunende diensten, zoals een rechercheteam, flexteam en een team verkeer.

De gemeente Staphorst valt onder het basisteam IJsselland-Noord. Medewerkers van dit basisteam verzorgen onder andere de verkeershandhaving en worden daarbij ondersteund door medewerkers van het team verkeer.

Bij verkeershandhaving wordt prioriteit gegeven aan wegen waar regelmatig letselaanrijdingen plaatsvinden en daarnaast op locaties waar meerdere klachten over verkeersgedrag zijn binnen gekomen.