Streekgerechtendag

Home > Inwoners > Evenementenkalender > Streekgerechtendag

Streekgerechtendag

RSS
Dit item is verlopen op 24-10-2019.

Kent u ze nog, de proemkroeze, broene bonen, pegeste, snert en de stip? Heerlijke gerechten zoals die in de herfst en winterperiode werden gemaakt. De pannenkoeken, kniepertjes en de boerenjongens zijn ook van de partij. Gewoon weer een gezellig dagje uit en tegen een geringe vergoeding kunt u de gerechtjes proeven.

Het is een mooie combinatie met een bezoek aan het museum. Hier is het afgelopen jaar de expositieruimte beneden wat veranderd. Er is een nieuwe ruimte waar het werk van de zilversmid Drost wordt getoond en de stoffenwinkel is er naast geplaatst. De tijdelijke expositie 'Kraomtied van geboorte tot doop' en de houtbewerking zijn nog tot het eind van dit jaar te bezichtigen.

Ook zijn er op het terrein kraampjes met andere streekproducten. U vindt hier de Stipwerk kaarten, lappen stof, knopen en nog een variatie aan andere materialen uit de streek die gekocht kunnen worden. Het Staphorster Stipwerk geeft een mooi beeld van de kunst van het stippen en de creatieve ontwikkelingen die we door de jaren zijn gaan zien.

Entreeprijs: € 5,-

Locatie: Museum Staphorst, Gemeenteweg 67, Staphorst
Startdatum van het evenement 23-10-2019
Starttijd: 10:00
Eindtijd: 16:00

Wysiwyg

delen op sociale media