Regionale steunmaatregelen

Home > Inwoners > Coronavirus > Regionale steunmaatregelen

Regionale steunmaatregelen

Regio Zwolle Brigade

De Regio Zwolle Brigade is opgericht om ondernemers te helpen door de crisis te komen en kan ondernemers steunen. De Regio Zwolle Brigade onderzoekt en rapporteert bovendien wekelijks de actuele impact van de coronacrisis op ondernemingen in de regio.

Maatregelen voor de vrijetijdseconomie

Op de website van Marketing Oost vindt u een overzicht van de landelijke en regionale maatregelen voor de vrijetijdseconomie.

Recreatie en toerisme in de veiligheidsregio IJsselland

Alle maatregelen die in de regionale noodverordening zijn opgenomen voor recreatie en toerisme staan op de website van Veiligheidsregio IJsselland. Ook is informatienummer 088 - 119 77 77 voor recreatieondernemers en recreanten op kantooruren bereikbaar.

Overijsselse aanpak coronacrisis: digitaliseringsvoucher

Op allerlei plekken in onze provincie spelen organisaties, verenigingen en ondernemers in op de anderhalvemetersamenleving. De provincie Overijssel ondersteunt dit met een subsidieregeling vanuit de Overijsselse Aanpak: de Digitaliseringsvoucher. Heb jij als mkb’er een goed idee om je digitaal te laten zien? Kun je digitaal nieuwe klanten bereiken of heb je ondersteuning nodig om je werkproces te digitaliseren? Vraag dan een Digitaliseringsvoucher aan. Een online reserveringsmodule, een digitale tour of eindelijk die boost geven aan je webshop? De Digitaliseringsvoucher is breed inzetbaar. Voorwaarde is wel dat je een Overijssels bedrijf inschakelt.

De provincie verstrekt vouchers van maximaal € 2.500 voor digitale dienstverlening en maximaal € 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van co-financiering; de voucher dekt maximaal de helft van de kosten. In eerste instantie is een totaalbedrag van € 250.000 beschikbaar.