Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Dit item is verlopen op 01-07-2020.

Tot 11 mei 2020 zijn alle scholen, peutergroepen, BSO en kinderopvang gesloten. Dit is een van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

• Wanneer mag mijn kind wel naar de opvang of naar school?
    Uw kind mag wel naar de opvang of school als één van de ouders/verzorgers een cruciaal beroep heeft en u het niet op een andere manier kunt organiseren. Uitgangspunt is om het zo eenvoudig mogelijk en verantwoord te regelen, in het belang van het kind en zoveel mogelijk op de plek waar het normaal ook op dat tijdstip is, met vertrouwde gezichten. Voor 0-4 jarigen is dit op de kinderopvang of peutergroep, voor basisschool kinderen is dit op school of buiten de reguliere schooltijden op de BSO.

• Mijn kind wordt normaal door bijvoorbeeld familie opgevangen, maar dit lukt nu niet. Wat nu?
    Neem contact op met de gemeente: (0522) 46 74 00, of een kinderopvangorganisatie bij u in de buurt.

• Ik heb echt hulp of ondersteuning nodig nu de kinderen niet naar school of de opvang kunnen, hoe kan ik de gemeente bereiken?
    Dit kan op het algemene nummer (0522) 46 74 00. U wordt doorverbonden naar Team Samenleving. Buiten kantoortijden wordt u bij keuze 2 van ons keuzemenu doorverbonden met Veilig Thuis.

Kinderopvang cruciale beroepen ’s nachts of in het weekend

Bij een aantal cruciale beroepen komt het voor dat er ’s avonds of in het weekend gewerkt moet worden. En dan kan kinderopvang in coronatijd een probleem zijn. Als ouders zelf geen mogelijkheid hebben om de opvang voor hun kinderen te regelen, kunnen wij dat organiseren met kinderopvangorganisaties in onze gemeente. We hebben samen met de kinderopvang alles in gereedheid gebracht om 24 uurs opvang (dag, nacht en weekend) te bieden. Deze regeling geldt voor alle mensen die een cruciaal beroep uitoefenen. De noodopvang is ook beschikbaar voor ouders die normaal gesproken geen gebruik van kinderopvang maken. Heeft u een cruciaal beroep en wilt u gebruik maken van de noodopvang? U kunt zich bij de gemeente melden via het telefoonnummer (0522) 46 75 60.