Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Dit item is verlopen op 01-07-2019.
Koffer met paspoort

Van juni tot halverwege juli worden de meeste aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten ingediend. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten dan gebruikelijk is. Door het reisdocument op tijd te regelen, kunt u dit voorkomen.

Paspoorten en identiteitskaarten worden op een centrale plaats in Nederland gemaakt. U krijgt uw nieuwe reisdocument daarom niet meteen mee. Na een aantal dagen kunt u het ophalen. Reken op een week, dan bent u op tijd. Maar wacht niet te lang, u bent niet de enige die op vakantie gaat!

Tien jaar geldig

Een geldig reisdocument is nodig om te reizen in het buitenland en om u te legitimeren. Het is niet toegestaan om in het buitenland te reizen met een verlopen paspoort of identiteitskaart. Een reisdocument blijft tien jaar geldig. Houdt u er wel rekening mee dat bepaalde landen aanvullende of afwijkende eisen kunnen stellen.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl