Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

Koffer met paspoort

Van juni tot halverwege juli worden de meeste aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten ingediend. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten dan gebruikelijk is. Door het reisdocument op tijd te regelen, kunt u dit voorkomen.

Paspoorten en identiteitskaarten worden op een centrale plaats in Nederland gemaakt. U krijgt uw nieuwe reisdocument daarom niet meteen mee. Na een aantal dagen kunt u het ophalen. Reken op een week, dan bent u op tijd. Maar wacht niet te lang, u bent niet de enige die op vakantie gaat!

Tien jaar geldig

Een geldig reisdocument is nodig om te reizen in het buitenland en om u te legitimeren. Het is niet toegestaan om in het buitenland te reizen met een verlopen paspoort of identiteitskaart. Een reisdocument blijft tien jaar geldig. Houdt u er wel rekening mee dat bepaalde landen aanvullende of afwijkende eisen kunnen stellen.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl