Vaccineren? Kies bewust! Bezoek de informatiebijeenkomst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vaccineren? Kies bewust! Bezoek de informatiebijeenkomst

Vaccineren? Kies bewust! Bezoek de informatiebijeenkomst

Dit item is verlopen op 21-05-2019.

Op maandagavond 20 mei is er een informatieavond over vaccineren. Gemeente Staphorst organiseert deze avond samen met de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV - Zorg voor het leven) en Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD IJsselland). U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in het gemeentehuis van Staphorst.

Wethouder Alwin Mussche opent om 19.30 uur de avond, waarna een presentatie volgt door de GGD en NPV. Aansluitend is er genoeg ruimte om met elkaar in dialoog te gaan. U hoeft zich vooraf niet aan te melden voor de bijeenkomst.

NPV – Zorg voor het leven

De NPV zal deze avond vanuit bijbels perspectief de afzonderlijke visies toelichten, zodat u een keuze kunt maken die past bij uw eigen overtuiging. NPV: ‘Vaccinatie is voor meerdere mensen een moeilijk onderwerp. Dit geldt ook voor christenen. Om tot een goede beargumenteerde en verantwoorde keuze te komen, is het nodig inzicht te hebben in de verschillende bestaande visies’.

GGD IJsselland

De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met speciale aandacht voor risicogroepen. Dit doen zij door risico’s voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van alle inwoners te bevorderen. Tijdens deze bijeenkomst gaat de GGD in op verleden, heden en toekomst van het Rijksvaccinatieprogramma.

Uitvoering Rijksvaccinatieprogramma

Jeugdigen worden in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd tegen verschillende ernstige infectieziekten. Vanaf 1 januari 2019 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van dit Rijksvaccinatieprogramma. Dit betekent onder andere dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van communicatie en voorlichting op lokaal niveau.

Wethouder Alwin Mussche: ‘Vaccinatie in Nederland gebeurt op dit moment op vrijwillige basis. Landelijk daalt de vaccinatiegraad. Samen met het NPV en de GGD willen wij aan inwoners informatie verstrekken over vaccineren. Zodat u een bewuste keuze kunt maken tussen het wel of niet vaccineren. Graag tot ziens op 20 mei.’

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl