Rookmelders redden levens

Home > Inwoners > Actuele berichten > Rookmelders redden levens

Rookmelders redden levens

Dit item is verlopen op 01-08-2022.

Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Op 23 mei startte de landelijk campagne rookmelderverplichting. Met deze campagne roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder te plaatsen op elke verdieping in huis.

Vanuit de veiligheidsregio IJsselland sluiten we aan bij de landelijke campagne, met een IJssellandse twist. Zo hebben de elf burgemeesters uit de regio het goede voorbeeld gegeven door een rookmelder aan het plafond te plaatsen.

Waarom rookmelders?

Burgemeester Jan ten Kate: “Het hebben van rookmelders is belangrijk voor de veiligheid van jezelf en uw dierbaren.” Een rookmelder voorkomt geen brand, maar detecteert en waarschuwt heel snel dat u weg moet gaan en de brandweer moet bellen. Vaak denken mensen dat ze brand vanzelf wel merken en ruiken, maar het tegendeel is waar. Als je slaapt, slaapt de neus ook. Je wordt niet wakker van rook, wél van de rookmelder.

Check op www.rookmelders.nl waar rookmelders moeten hangen, koop ze en plak ze vervolgens aan het plafond.

Burgemeester Jan ten Kate plaatst een rookmelder