Regen weerhoudt Koningsdagbezoekers Rouveen en Staphorst niet

Home > Inwoners > Actuele berichten > Regen weerhoudt Koningsdagbezoekers Rouveen en Staphorst niet

Regen weerhoudt Koningsdagbezoekers Rouveen en Staphorst niet

Het gaf een treurig beeld tijdens Koningsdag; de aanhoudende regen. Maar het weerhield bezoekers in Staphorst en Rouveen niet van het bezoeken van de aubade, van het luisteren naar de toespraak van de burgemeester en het genieten van de activiteiten in beide dorpskernen.

Rouveen

Om 9.00 uur startte Koningsdag in Rouveen. Naast de aubade was er ook aandacht voor het afscheid van Henk Courtz, die naar maarliefst 26 jaar afscheid nam van het bestuur van de Oranjevereniging in Rouveen. Dit leverde hem een oorkonde op van Bert Blaauw, namens de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Ook werd Jan Hooikammer gefeliciteerd; hij ontving een dag eerder een koninklijke onderscheiding.

Staphorst

Ondanks dat in Staphorst het geluid niet mee wilde werken, bracht burgemeester Segers zijn boodschap duidelijk over: “Vandaag wil ik u een boodschap meegeven, die ik heb verpakt in drie A’s: de a van aanvaarden wat ons overkomt, dat wij dit soms niet kunnen veranderen en er toch mee verder moeten. De a van aanspreken, spreek elkaar aan. En de a van aandacht geven. Geef aandacht aan elkaar, kijk naar elkaar om.”
In Staphorst was er ook aandacht voor Koob Lochtenberg; ook hij ontving een dag eerder een koninklijke onderscheiding. Daarnaast werden de winnaars van de versierde fiets-optocht in het zonnetje gezet.

Genodigden op podium in Staphorst luisteren naar toespraak van burgemeester Segers

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl