Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie

Home > Inwoners > Actuele berichten > Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie

Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar gratis deelnemen aan het project ZomerOndernemer.

Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Training en workshops

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Eén van de deelnemers in 2018 was Roelien van der Haar uit Staphorst: "Al lange tijd is het mijn droom om een eigen winkel te starten. Tijdens ZomerOndernemer kom je er achter of ondernemen ook echt bij je past. Ook leer je dingen die allemaal bij het ondernemerschap komen kijken. Na afloop van de driedaagse hebben we met de groep een kijkje genomen bij verschillende bedrijven, erg leuk. Nog steeds hebben we een appgroep, het is super leuk om te sparren met mensen die hetzelfde willen als jou. En het resultaat is er, want aan het eind van deze zomer hoop ik een eigen winkel te openen in het centrum van Staphorst."

Gratis deelname

Dankzij de steun van landelijke sponsoren en bijdragen vanuit gemeenten Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld is deelname aan het project kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl.

Groepsfoto deelnemers ZomerOndernemer 2018
De deelnemers van 'ZomerOndernemer 2018'