Inloop en ontmoeten, van harte welkom op de inloopmomenten

Home > Inwoners > Actuele berichten > Inloop en ontmoeten, van harte welkom op de inloopmomenten

Inloop en ontmoeten, van harte welkom op de inloopmomenten

RSS

Als gemeente willen we samen met onze partners, waaronder Stichting Welzijn Staphorst (SWS), Carinova Mantelzorgondersteuning en Bibliotheek Staphorst, ontmoetingen creëren voor inwoners vanaf 24 jaar. Zo is het ontmoetingscentrum ‘Het Klaverblad’ in 2021 opgericht waar kwetsbare inwoners en mantelzorgers welkom zijn. We willen deze voorziening breed toegankelijk maken en laagdrempeliger door alle inwoners vanaf 24 jaar de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van inloopochtenden.

Iedere woensdagochtend en vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom in het Dienstencentrum aan de Berkenlaan 1 in Staphorst. Op woensdag kunt u rond 12.00 uur aanschuiven voor een warme maaltijd en op vrijdag voor een broodmaaltijd. Op de dinsdagen (van 10.00 tot 12.00 uur) is er een inloop voor Oekraïense vluchtelingen van start gegaan.

Collage foto's gezellige bijeenkomsten

Vanaf september iedere donderdag

SWS gaat in samenwerking met Bibliotheek Staphorst vanaf september 2022 iedere donderdag een extra inloopmoment aanbieden. Wie graag andere mensen wil ontmoeten is vanaf september iedere donderdag van 14.30 tot 16.00 uur van harte welkom in de bibliotheek. Aan dit inloopmoment wordt regelmatig een thema gekoppeld dat past in de lijn van Gezond Meedoen Staphorst. Op termijn hopen beide partners er op dinsdag een inloopmoment in de bibliotheek aan toe te voegen.

Ontmoeting faciliteren

“Met deze inloopochtenden willen we als gemeente ontmoeting faciliteren en waar nodig informatie en advies geven over (mantel)zorg en welzijn vragen. Ontmoeten kan bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid. Het draagt ook bij aan het bevorderen van het mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en het meedoen, pijlers vanuit positieve gezondheid”, aldus wethouder Alwin Mussche.

Wat kunt u verwachten?

Anja ter Stege, opbouwwerker Stichting Welzijn Staphorst, vertelt hierover: “Inwoners die al gebruik maken van de inloopmomenten geven aan dat het ontmoetingscentrum voorziet in contact, ontspanning en een zinvolle en gezellige dag. Ze vinden er ondersteuning en begeleiding. Als stichting vinden we het heel waardevol om hier een rol in te mogen spelen”.

Wees welkom

Vindt u het lastig om ‘zomaar’ binnen te stappen op een inloopochtend? Twijfel niet, het is een fijn samenzijn waar iedereen warm wordt ontvangen. Neem gerust vooraf contact op via info@sws-staphorst.nl zodat zij u kunnen introduceren.

Meer weten?

Kijk op www.sws-staphorst.nl/komerbijochtenden. De inloopochtenden maken deel uit van het programma Gezond Meedoen Staphorst!. Kijk op www.staphorst.nl/gezondmeedoen voor meer (achtergrond)informatie onder andere over positieve gezondheid.

Wysiwyg