Informatieavond 'Vaccineren? Kies bewust!' goed bezocht

Home > Inwoners > Actuele berichten > Informatieavond 'Vaccineren? Kies bewust!' goed bezocht

Informatieavond 'Vaccineren? Kies bewust!' goed bezocht

Dit item is verlopen op 01-07-2019.

De allereerste informatieavond van de gemeente Staphorst over vaccineren was een succes. Op 20 mei zagen zo’n 70 geïnteresseerden presentaties van de gemeente, de NPV en de GGD.

Wethouder Mussche heet de belangstellenden welkom.

De informatieavond werd georganiseerd op initiatief van de gemeente Staphorst. Vanaf 1 januari 2019 is het zo dat de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van het Rijksvaccinatieprogramma bij de gemeenten is ondergebracht. Daarbij komt dat de landelijke trend is dat de vaccinatiegraad daalt, terwijl een vaccinatiegraad van 95% nodig is voor het behouden van groepsimmuniteit. In Staphorst schommelt de vaccinatiegraad rond de 80%.

Tijdens de avond, die bezocht werd door 70 geïnteresseerden, werden verschillende presentaties gegeven. De GGD vertelde over de geschiedenis en het heden van het vaccineren. De NPV was aanwezig om vanuit bijbels perspectief de afzonderlijke visies toe te lichten en namens de gemeente vertelde wethouder Alwin Mussche wat nu de rol van de gemeente inhoudt.

En die aanpak werkte. Naderhand gaven verschillende bezoekers aan de informatie vanuit de diverse invalshoeken prettig te vinden. Tevens vonden zij het een goede zaak dat hen gewezen werd op hun eigen verantwoordelijkheid en dat er meer dan genoeg ruimte was om vragen te stellen.

Wethouder Alwin Mussche: “De grote opkomst toonde aan dat mensen het belangrijk vinden om goed geïnformeerd te worden. Ik ben dan ook erg tevreden. De NPV en de GGD hadden een goed verhaal waarbij aandacht was voor argumenten voor én tegen vaccineren, en dat past bij de overtuiging die wij als gemeente hebben: we moeten mensen informeren zodat zij een bewuste keuze kunnen maken, maar het is aan mensen zelf welke keuze dit is.”

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl