In gesprek over leefbaarheid in IJhorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > In gesprek over leefbaarheid in IJhorst

In gesprek over leefbaarheid in IJhorst

Dit item is verlopen op 15-07-2022.
Een medewerker geeft een energiebespaartas een 2 inwoners vsn IJhorst

Onder het motto 'Wonen doen we samen' vroegen Woonstichting IJhorst, Stichting Welzijn Staphorst en de gemeente de afgelopen periode de inwoners van IJhorst hoe zij de leefbaarheid in het dorp ervaren.

Op verschillende manieren konden inwoners hun mening geven. Via panelgesprekken en een digitale vragenlijst. Meer dan 120 mensen vulden de vragenlijst in. Tot slot gingen medewerkers op woensdag 15 juni bij verschillende huishoudens langs. Er werden toen ook energiebespaartassen uitgedeeld. De bezoeken leverden leuke en informatieve gesprekken op.

Zowel uit de antwoorden op de vragenlijst als uit de gesprekken blijkt, dat de IJhorsters over het algemeen tevreden zijn over de leefbaarheid in hun dorp. Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. Vechthorst en de gemeente bekijken welke thema’s aandacht verdienen en komen hier na de zomervakantie op terug.