Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

In actie komen tegen zwerfvuil? Doe mee met ‘Mooi Schoon'!

Home > Inwoners > Actuele berichten > In actie komen tegen zwerfvuil? Doe mee met ‘Mooi Schoon'!

In actie komen tegen zwerfvuil? Doe mee met ‘Mooi Schoon'!

Dit item is verlopen op 01-07-2019.

Zwerfvuil is ongewenst. Niet alleen is het geen gezicht, het komt regelmatig in de maag van een dier, en daarbij kan het ook nog eens in onze voedselketen terecht komen. In de gemeente Staphorst zijn regelmatig acties tegen zwerfvuil, maar ondanks deze acties komen we toch nog zwerfvuil tegen.

De gemeente Staphorst is aangesloten bij de ROVA en vanuit de ROVA bestaat de actie ‘Mooi Schoon’. Hierbij worden zwerfvuilacties door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak ondersteund. Wilt u als school, instantie of als buurt ook een zwerfvuilactie houden? ‘Mooi Schoon’ kan hierbij faciliteren.

Kijk voor meer informatie op www.mooi-schoon.nl.

Campagnebeeld Mooi Schoon