Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Gemeenteraad Staphorst rondt Bing-onderzoek af

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeenteraad Staphorst rondt Bing-onderzoek af

Gemeenteraad Staphorst rondt Bing-onderzoek af

De gemeenteraad van Staphorst heeft het door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) gehouden integriteitsonderzoek openbaar behandeld in de raadvergadering van 30 juni 2020.

Eind 2019 heeft het presidium van de gemeente Staphorst (alle fractievoorzitters van de gemeenteraad, de griffier en de burgemeester als voorzitter) onderzoeksbureau Bing opdracht gegeven voor een integriteitsonderzoek. Bing heeft het onderzoek inmiddels afgerond en een rapport met bevindingen opgeleverd. Het eindrapport over het onderzoek is door de raad uitgebreid besproken en vervolgens is het raadsbesluit genomen om de rapportage integriteitsonderzoek Bing van 18 juni 2020 voor kennisgeving aan te nemen.

In de vergadering is een motie aangenomen. De gemeenteraad neemt daarmee de bevindingen en conclusies van het rapport Bing integraal over. Aan het eind van de vergadering heeft wethouder Mulder ook nog een persoonlijke verklaring afgelegd.