Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Gemeente Staphorst blij met Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’

Home > Inwoners > Actuele berichten > Gemeente Staphorst blij met Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’

Gemeente Staphorst blij met Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’

Dit item is verlopen op 01-07-2020.

"Omzien naar elkaar is nu meer dan nodig", schreef burgemeester Gerrit Jan Kok over de crisis rond het coronavirus. “Gelukkig doen wij dat in Staphorst", voegde hij daar nog aan toe. En dat klopt! Inmiddels is er zelfs een Facebookgroep voor alle mensen in Staphorst die andere inwoners willen helpen in deze verwarrende tijd. De gemeente Staphorst is uiteraard ontzettend blij dat zoveel van onze inwoners zich belangeloos willen inzetten voor hun medemens.

‘Corona hulp Staphorst' is de naam van de Facebookgroep waar mensen hulp kunnen vragen of aanbieden in verband met het coronavirus. Er zijn op dit moment vooral mensen die hulp aanbieden: "Als ik iets voor anderen kan doen, wil ik graag helpen. Bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond, boodschappen doen of op kinderen passen" is zomaar één van de vele berichten op de Facebookgroep.

Initiatiefnemer is Evert Slager uit Staphorst. Hij startte zondagavond spontaan met het platform voor hulpvragers en helpers. Binnen een paar uur passeerde de groep al de grens van duizend leden. Inmiddels staat de teller op bijna 1.800.

Medebeheerder van de groep is de Stichting Welzijn Staphorst. De stichting zorgt voor de professionele begeleiding van dit prachtige nieuwe initiatief. Nanda Knol: “Als welzijnsstichting krijgen wij veel hulpvragen van ouderen die niet altijd op Facebook zitten. Die vragen kunnen wij nu uitzetten op de Facebookgroep. Om het veilig te houden laten we daarin alleen inwoners van Staphorst toe en leggen we zelf de contacten, zodat we altijd weten met wie we te maken hebben."

De reguliere activiteiten van Welzijn Staphorst zijn in verband met het coronavirus allemaal afgeblazen. Knol: “Daardoor zitten helaas veel mensen alleen thuis, ook kwetsbare ouderen. We hopen ze toch zoveel mogelijk te kunnen helpen." De gemeente Staphorst vindt het hartverwarmend om te zien hoe inwoners van onze gemeente het beste van zichzelf laten zien en voor elkaar klaarstaan.