Ervaar het openbaar vervoer!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ervaar het openbaar vervoer!

Ervaar het openbaar vervoer!

Dit item is verlopen op 22-05-2019.

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Staphorst.

Oudere dame en heer op bezoek bij OV-abassadeur tijdens het OV-spreekuurInloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

• Wanneer: woensdag 15 mei 2019
  • Hoe laat: 10.00 – 11.30 uur
  • Waar: Bibliotheek Staphorst, Venneland 1, Staphorst
  • Aanmelding: niet nodig, belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Oudere dame krijgt van OV-ambassadeur uitleg bij kaartjesautomaat.Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje.

• Wanneer: dinsdag 21 mei 2019
  • Waar: Staphorst
  • Aanmelden: via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: (038) 454 01 30.

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar (038) 454 01 30, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.