Energiemaatregelen voor minima, denkt u mee?

Home > Inwoners > Actuele berichten > Energiemaatregelen voor minima, denkt u mee?

Energiemaatregelen voor minima, denkt u mee?

Dit item is verlopen op 07-07-2022.

De afgelopen maanden stijgen de energiekosten enorm. De gemeente Staphorst wil de mensen die dit niet kunnen betalen graag helpen. Maar op welke manier? De gemeente is daarom op zoek naar inwoners die als gevolg van de alsmaar stijgende energieprijzen de energiekosten niet meer kunnen betalen. We willen hen vragen om mee te denken over mogelijke maatregelen.

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Alle inwoners in gemeente Staphorst waarvan de energiekosten tien procent (of meer) bedragen van zijn/haar besteedbaar inkomen. Zij zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Een rekenvoorbeeld: als het inkomen van uw gezamenlijk huishouden netto (dus uit loon en/of toeslagen en/of uitkering) € 2.000 bedraagt en de energiekosten € 200 of hoger zijn dan komt u in aanmerking.

Aanmelden

Op woensdag 13 juli vanaf 20.00 uur is er in het gemeentehuis een avond gepland waar samen met u de situatie wordt besproken. U kunt dan uw ideeën uiten bij één van de medewerkers van de gemeente. Komt u? Meldt u zich dan aan via duurzaamheid@staphorst.nl. Deze avond is geannuleerd.