Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Burgemeester Gerrit Jan Kok geeft compliment aan jongeren (brief aan jongeren)

Home > Inwoners > Actuele berichten > Burgemeester Gerrit Jan Kok geeft compliment aan jongeren (brief aan jongeren)

Burgemeester Gerrit Jan Kok geeft compliment aan jongeren (brief aan jongeren)

Dit item is verlopen op 01-07-2020.

Beste jongere, sinds maandag 23 maart mogen we niet meer met meer dan 3 mensen samen komen. Kinderen mogen nog wel samen buiten spelen, maar dat geldt alleen voor kinderen tot 12 jaar. Dit staat in de nu geldende noodverordening.

Wat betekent dit nu? Heel simpel, alle keten sluiten en met meer dan drie personen bij elkaar komen is voorbij. De vreugdevuren gaan niet door en met een groep een balletje trappen is er ook niet meer bij. Het is simpelweg verboden. In ieder geval tot 6 april. Doe je dat toch, dan riskeer je een boete van € 400,-.

We begrijpen dat dit balen is. Voor iedereen, maar juist als je op een leeftijd bent dat je elkaar veel opzoekt. In de gemeenten om ons heen zien we dat dit soms tot problemen leidt. In Staphorst nog niet. Het mag gezegd, dat is een compliment aan jullie. Bedankt dat jullie je verantwoordelijkheid nemen, ook omdat het nog weken duurt. Laten we samen blijven voorkomen dat we boetes moeten uitdelen. Of erger nog, dat andere mensen ziek worden omdat jullie het virus helpen verspreiden.

Bedankt voor jullie begrip en vriendelijke groet,

de burgemeester,
Gerrit Jan Kok