Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege corona - versie 10 juli 2020

  (10-07-2020)

  Hier vindt u de lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd en is bijgewerkt op 10 juli 2020. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 919 kb).

 • Gratis webinar ‘Geef inbrekers geen kans’

  (10-07-2020)

  De versoepeling van de Coronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 15 juli onder de titel ‘Geef inbrekers geen kans’ speciaal voor bewoners van de gemeenten in Nederland een gratis webinar.

 • Werknemers en werkzoekenden groeien door opleiding en bijscholing in Regio Zwolle

  (10-07-2020)

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij)scholen. Negentien gemeenten en de 4 provincies in Regio Zwolle hebben dit gezamenlijk besloten vanuit hun deelname aan de Human Capital Agenda.

 • Route vrachtverkeer naar industrieterreinen aan de Gemeenteweg verandert

  (06-07-2020)

  De gemeente Staphorst gaat een aantal wegen afsluiten voor vrachtverkeer. Daarmee zal er minder vrachtverkeer rijden over de Gemeenteweg in het centrum van Staphorst.

 • Koninklijke onderscheiding alsnog uitgereikt

  (03-07-2020)

  Ter gelegenheid van Koningsdag is de heer Klaas Dunnink uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus vond er in april geen bijeenkomst plaats. Op vrijdag 3 juli kon burgemeester Kok alsnog hem de onderscheiding overhandigen.

 • Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland per 1 juli

  (01-07-2020)

  Op woensdag 1 juli 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de versie van 15 juni te vervallen.

 • Verklaring wethouder Lucas Mulder

  (01-07-2020)

  Uitgesproken tijdens de openbare raadsvergadering van 30 juni 2020.

 • Gemeenteraad Staphorst rondt Bing-onderzoek af

  (01-07-2020)

  De gemeenteraad van Staphorst heeft het door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) gehouden integriteitsonderzoek openbaar behandeld in de raadvergadering van 30 juni 2020.

 • Gemeenteraad keurt stedenbouwkundig plan IJhorst goed

  (26-06-2020)

  Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 23 juni stemde de raad in met het stedenbouwkundig plan voor nieuwbouw aan de Poeleweg in IJhorst. Ook stelt de raad een krediet beschikbaar voor de voorbereiding en uitvoering van het plan.

 • Maatregelen gemeente Staphorst vanwege het coronavirus - update 25 juni

  (25-06-2020)

  Op woensdag 24 juni hielden minister president Rutte en minister de Jonge voorlopig de laatste landelijke persconferentie over corona-maatregelen. Dat betekent een nieuw hoofdstuk naar meer ruimte met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is nog niet verdwenen en er is nog geen vaccin. Wel kunnen we weer een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. De belangrijkste regels per 1 juli:

 • Gemeenteraad Staphorst behandelt integriteitsonderzoek openbaar

  (24-06-2020)

  Op 23 juni 2020 heeft de gemeenteraad van Staphorst besloten dat het door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) gehouden integriteitsonderzoek openbaar behandeld wordt in de raadvergadering van 30 juni 2020. De bijbehorende stukken zijn vandaag op de raadsagenda van de gemeenteraad geplaatst.

 • Cliëntervaringsonderzoek Jeugdhulp en Wmo van start

  (23-06-2020)

  Heeft u in 2019 jeugdhulp ont­vangen of gebruik gemaakt van een voorziening op basis van de Wmo? Dan heeft u onlangs een brief ontvangen waarin we u uitnodigen deel te ne­men aan een cliëntervaringsonderzoek.

 • Bekijk voordat u gaat graven (ondergrondse) kabels en-leidingen van een graaflocatie

  (22-06-2020)

  Gaat u (laten) graven met een machine? Dan bent u wettelijk verplicht vooraf een KLIC-melding te doen.

 • Alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp

  (19-06-2020)

  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als iemand zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf, zoals geweld, moord, een inbraak of diefstal.

 • Alle deelnemers geslaagd voor theoretisch verkeersexamen

  (19-06-2020)

  Op 16 juni hebben 259 leerlingen uit onze gemeente schriftelijk of digitaal deelgenomen aan het theoretische verkeersexamen. De antwoorden zijn inmiddels nagekeken. Ondanks dat de leerlingen weinig tijd hadden om zich voor te breiden op het examen, was het resultaat verbluffend goed. Alle kinderen zijn geslaagd.

 • Staphorster basisscholen verrassen bewoners De Berghorst met verhalenbundel

  (12-06-2020)

  Jong in Staphorst is het lokale onderwijsplatform, waarin alle tien de bassischolen in de gemeente Staphorst vertegenwoordigd zijn. Dit onderwijsplatform heeft donderdagmiddag 11 juni alle 144 bewoners van zorgcentrum De Berghorst verrast met de verhalenbundel 'Soldaten in ons dorp'.

 • Aanbesteding voor Wmo-hulpmiddelen gegund aan RSR

  (09-06-2020)

  Voor het verstrekken van Wmo-hulpmiddelen heeft Staphorst samen met de gemeenten Raalte, Dalfsen en Zwartewaterland een aanbestedingsprocedure doorlopen. De aanbesteding is gegund aan RSR Revalidatieservice.

 • Zomernota 2020 als voorzet voor een robuuste begroting

  (05-06-2020)

  Met de zomernota presenteert de gemeente Staphorst de voorzet voor een robuuste begroting en meerjarenraming 2021-2024.

 • Aanmelden voor gratis online opleidingscursus

  (03-06-2020)

  Zit u door de coronacrisis gedwongen thuis, dreigt u werkloos te raken of draait u als zzp’er minder omzet? Dan willen we u als gemeente helpen om aan uw toekomst te werken. Wij bieden 25 inwoners uit de gemeente Staphorst drie maanden lang het online cursusaanbod van RegioOpleiders gratis aan. Dit aanbod geldt ook als u al wat langer op zoek bent naar werk en/of een uitkering krijgt.

 • Laat uw huisnummer zien

  (03-06-2020)

  Spoed, alarm, 112. De brandweer of ambulance is gealarmeerd en onderweg, maar kan die uw huis in noodgevallen vinden? Soms kan maar moeilijk het huisnummer gevonden worden en daardoor gaat er kostbare tijd verloren.

 • CycloMedia maakt opnames van de openbare ruimte

  (02-06-2020)

  Tot eind augustus worden in onze gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Gebruik geen plastic folie of plakband tegen eikenprocessierupsen, maar doe melding bij de gemeente

  (29-05-2020)

  Onze medewerkers constateren dat er op meerdere plekken in de gemeente inwoners actief zijn met het aanbrengen van plastic folie, lijmbanden of plakstrips tegen de eikenprocessierups. De gemeente Staphorst vraagt de mensen die dit folie hebben aangebracht, het weer te verwijderen. Het helpt namelijk niets en werkt in sommige gevallen averechts. Het omwikkelen van de eikenbomen zit de bestrijders zelfs vaak in de weg.

 • Basisscholen en kinderopvang weer gedeeltelijk open, hoe verloopt het in Staphorst?

  (26-05-2020)

  Ruim twee weken geleden, op 11 mei, zijn de basisscholen en kinderopvang weer gedeeltelijk open gegaan. Een mooie ontwikkeling, waarin we zien en merken dat dit goed verloopt binnen onze gemeente. Het zal opnieuw wennen zijn aan deze nieuwe situatie. Maar tegelijkertijd is het prettig dat kinderen weer opvang en onderwijs op school krijgen aangeboden.

 • Bedankt dat uw container goed bereikbaar aan de weg staat

  (25-05-2020)

  Doordat meer mensen thuis zijn of thuiswerken, zien we dat extra containers aan de weg worden gezet en meer auto’s in de straten geparkeerd staan. Dit maakt de afvalinzameling voor onze chauffeurs lastiger.

 • Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvragen? Maak online een afspraak

  (25-05-2020)

  Ondanks de corona maatregelen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Komt u naar het gemeentehuis? Maak dan eerst een afspraak. Ook ná de corona-crisis blijven we op afspraak werken.

 • Staphorst sluit 2019 af met het verwachte tekort

  (22-05-2020)

  De jaarrekening van de gemeente Staphorst 2019 sluit met een negatief saldo van € 879.000. Bij de zomernota werd nog uitgegaan van een tekort van 900.000 euro. Wethouder Lucas Mulder: "Ten opzichte van onze eerdere ramingen valt het iets mee. Het algemene beeld is dat gemeenten in Nederland er financieel slecht voor staan. In Staphorst zitten we op het verwachte resultaat."

 • Wekelijkse ondernemerspeiling Regio Zwolle

  (14-05-2020)

  De maatregelen om corona terug te dringen leggen een enorme druk op ondernemers in onze regio. Ondernemersorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen hebben – onder regie van de Economic Board Regio Zwolle – samen besloten de Regio Zwolle Brigade op te richten om ondernemers te helpen door de crisis te komen.

 • Start aanleg vrijliggend fietspad J.J. Gorterlaan

  (12-05-2020)

  Op maandag 25 mei start de aanleg van een vrijliggende fietspad langs de J.J. Gorterlaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot en met 24 juli.

 • Waarschuwing voor blauwalg in Zoeggat Kerkenland

  (08-05-2020)

  Er is blauwalg geconstateerd in het Zoeggat Kerkenland. Dat wil zeggen dat zwemmen op die plek gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

 • Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

  (08-04-2020)

  Nu we weten dat de maatregelen vanwege corona nog wel even duren, kunt u vragen hebben of u zorgen maken. Daarom zetten we hier nog even weer op een rijtje waar u met uw vragen terecht kunt.

 • Thuis in beweging met deze websites en apps

  (30-03-2020)

  Door de corona maatregelen zitten velen van ons thuis. Een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand.

Archief

Wysiwyg