Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

  (19-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom is het raadzaam om de CoronaMelder-app te gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u ook weer voorkomen dat u onbewust een ander besmet.

 • Gratis inleveren grof tuinafval

  (16-10-2020)

  Meerdere keren per jaar kan het grof tuinafval gratis worden ingeleverd. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 24 oktober 2020. Bij de inleverlocaties zijn extra maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van veiligheid en hygiëne in verband met het coronavirus.

 • Hotel Waanders beschikbaar voor quarantaine niet-besmette personen

  (16-10-2020)

  Hotel Waanders in Staphorst stelt per direct kamers beschikbaar voor inwoners uit Veiligheidsregio IJsselland die in quarantaine moeten maar hier zelf niet voor kunnen zorgen. Het gaat dan niet om mensen die zelf besmet zijn met het corona virus. Maar bijvoorbeeld mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten, toeristen of huisgenoten van mensen die wél een besmetting hebben opgelopen. Het hotel komt hiermee tegemoet aan een belangrijke zorgvraag in de regio.

 • Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland per 14 oktober

  (15-10-2020)

  Op woensdag 14 oktober 22.00 uur is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening is de vorige versie van 29 september komen te vervallen.

 • Een mijlpaal voor IJhorst: handtekeningen woningbouw Poeleweg

  (14-10-2020)

  Dinsdagmiddag 13 oktober werden de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst.

 • Vanaf 14 oktober 22.00 uur gedeeltelijke lockdown om corona-besmettingen terug te dringen

  (14-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is.

 • Bedankt dat uw container op tijd aan de weg staat

  (13-10-2020)

  We begrijpen dat het kan voorkomen dat u in de drukte van de dag vergeet uw container op tijd aan de weg te zetten. Hierdoor kunnen wij uw container niet legen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Voor u en voor ons. Helpt u ons door uw container 's morgens vóór 7.00 uur aan de weg te zetten? Dan zorgen wij dat uw container tijdig wordt geleegd.

 • Online bijeenkomst over woningverduurzaming op 27 oktober

  (13-10-2020)

  De herfst is ingetreden en de verwarming springt soms weer aan. Een goed moment om na te denken over het comfortabeler en energiezuiniger maken van uw huis. In de online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ helpt de gemeente Staphorst (in samenwerking met IJhorst Energie) u daarmee graag op weg.

 • Mantelzorgcompliment 2020

  (12-10-2020)

  De gemeente Staphorst waardeert de inzet door mantelzorgers. In november wordt hiervoor een financieel mantelzorgcompliment uitgedeeld.

 • Contactmoment op de markt in de Week tegen Eenzaamheid

  (12-10-2020)

  In de week van 1 tot en met 8 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. Zo ook in onze gemeente. Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseerde samen met andere partners een reeks activiteiten rondom dit thema.

 • Blijf elkaar respect en ruimte gunnen

  (10-10-2020)

  Kerk en staat zijn in Nederland gescheiden, dat ligt vast in onze grondwet. In Den Haag wordt besloten welke corona-maatregelen verplicht of geadviseerd worden en welke uitzonderingen daar op zijn. Als er nieuwe landelijke maatregelen zijn, hebben we als gemeente Staphorst contact met bijvoorbeeld onze horeca, sportverenigingen, zorg, scholen en kerken. Zolang iedereen zich aan deze maatregelen houdt kunnen we samen door deze moeilijke tijd komen.

 • Vergunningsaanvragen kleine windmolens kunnen worden ingediend

  (06-10-2020)

  De gemeenteraad van Staphorst heeft op 23 juni 2020 een bestemmingsplan vastgesteld dat kleinschalige windmolens toestaat. Deze zijn mogelijk in het buitengebied en op bedrijventerreinen.

 • Investeer in jong talent! Meer praktijk voor havisten

  (05-10-2020)

  Als gemeente spelen we een belangrijke rol in de samenwerking tussen scholen en bedrijven. We faciliteren scholen in het leggen van contacten en helpen bij het vinden van voldoende stageplekken.

 • Begroting 2021: Gezond door discipline in een bijzondere tijd

  (03-10-2020)

  Onzekerheid is de enige zekerheid in de coronacrisis. Toch was de gemeente Staphorst vanaf het begin van de coronacrisis in controle. Ook op financieel gebied. In dat licht is ook de begroting 2021 van de gemeente Staphorst opgesteld. In 2023 heeft de gemeente Staphorst weer een sluitende begroting. Dit blijkt uit de begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024, die de gemeente Staphorst heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad. Voor 2021 en 2022 sluit de begroting nog met een klein tekort.

 • Mondkapje op bij bezoek gemeentehuis

  (02-10-2020)

  Wij verzoeken bezoekers van het gemeentehuis om een mondkapje te dragen.

 • Online workshop Energieneutraal Verbouwen

  (01-10-2020)

  Hebt u plannen om uw huis te verbouwen of energiezuiniger te maken? Laat u inspireren tijdens de online workshop 'Energieneutraal Verbouwen' op donderdag 8 oktober of donderdag 12 november.

 • Staphorst gaat streng toezien op illegale slootdempingen

  (29-09-2020)
  De gemeente Staphorst gaat streng toezien op illegale slootdempingen. Toezichthouders van de gemeente zullen regelmatig in het buitengebied te vinden zijn om te voorkomen dat er illegale slootdempingen plaatsvinden. De gemeente Staphorst slaat hierin de handen ineen met de Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).
 • Staphorst investeert in recreatie en toerisme

  (25-09-2020)

  De gemeente Staphorst wil € 192.500,- investeren in drie initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme. Met behulp van buurgemeenten en andere fondsen willen we een verdubbeling van de investering tot stand brengen. Met de ambitie om de gemeente Staphorst verder te ontwikkelen tot een unieke gemeente om te verblijven en te recreëren. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 29 september in een opiniërende raadsvergadering.

 • Gemeente en dertien organisaties ondertekenen Beweeg- en sportakkoord

  (24-09-2020)

  Op 23 september 2020 ondertekende wethouder Alwin Mussche, namens gemeente Staphorst, samen met dertien organisaties het Beweeg- en sportakkoord Staphorst. Een belangrijk moment waarin zij met elkaar de afspraak maken dat alle inwoners in en nabij de eigen woonomgeving voldoende en veilig kunnen bewegen en sporten.

 • Gemeente Staphorst verspreidt Energiekrant

  (23-09-2020)

  De gemeente Staphorst wil in 2050 energieneutraal zijn. Om inwoners te informeren en inspireren heeft de gemeente op dinsdag 22 september een Energiekrant verspreid. De krant van 28 pagina’s staat boordevol met informatie, tips en verhalen over energiebesparing en duurzame opwekking.

 • Roker? Doe mee met Stoptober!

  (22-09-2020)

  Vanaf 1 oktober 2020 start de uitdaging om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 320.000 stoppers u voorgegaan. Zij bewezen met elkaar dat Stoptober werkt. Doet u ook mee?

 • GGD doet onderzoek naar gezondheid volwassenen en ouderen

  (22-09-2020)

  Dit najaar onderzoekt de GGD de gezondheid van de volwassenen en ouderen in Nederland. De GGD Gezondheidsmeter vindt elke vier jaar plaats. Met de uitkomsten kijkt de GGD samen met de betreffende gemeente wat er nodig is om de gezondheid en leefstijl van inwoners te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan betere fiets- en wandelpaden in de omgeving of voorzieningen in de wijk.

 • Vrachtverkeer naar industrieterreinen niet meer door centrum

  (21-09-2020)

  De borden staan er! Vanaf 1 september zijn de Industrieweg en de Westerparallelweg vanaf de Gemeenteweg afgesloten voor vrachtverkeer. Dat zijn de noordelijke toegangswegen naar de bedrijventerreinen.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege corona

  (10-07-2020)

  Hier vindt u de lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 919 kb).

Archief

Wysiwyg