Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Denkt u aan het aan- of afmelden van uw hond?

(14-01-2020)

Heeft u een hond aangeschaft? Heeft u geen hond meer? Geef wijzigingen op tijd aan ons door.

• Staphorst op goede weg met burgerparticipatie

(14-01-2020)

De rekenkamercommissie (RKC) van de gemeente Staphorst heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop de inwoners van Staphorst bij het gemeentelijk beleid worden getrokken. Plannen daarvoor heeft de gemeenteraad in 2015 opgeschreven in de Nota Burgerkracht. De raad is van plan die Nota een vervolg te geven. Dit vormde voor de RKC onder andere de aanleiding om dit onderzoek te doen.

• Gemoedelijke jaarwisseling en ruim 2.500 euro schade in Staphorst

(13-01-2020)

De jaarwisseling is rustig en gemoedelijk verlopen, mede dankzij de succesvolle inzet van stewards die zich elk jaar vrijwillig inzetten.

• AutoMaatje Staphorst officieel van start

(10-01-2020)

Op woensdagmorgen 8 januari heeft wethouder Alwin Mussche de eerste deelneemster van ANWB AutoMaatje Staphorst thuis opgehaald. Samen werden zij feestelijk onthaald bij het Dienstencentrum. Hiermee werd ANWB AutoMaatje Staphorst officieel gestart.

• Sportkampioenen 2019 gehuldigd

(03-01-2020)

De sportkampioenen van 2019 zijn op donderdag 2 januari gehuldigd door wethouder Alwin Mussche. Deze inwoners van onze gemeente behaalden in 2019 een Nederlands kampioenschap (NK), Europees kampioenschap (EK) of Wereld kampioenschap (WK) titel.

• Per 1 januari 2020 start het Meldpunt Maatschappelijke Zorg

(18-12-2019)

De meeste mensen weten de juiste hulp te vinden als zij gezondheidsklachten ervaren. Dat geldt niet voor iedereen. Soms lopen mensen vast. Dit kan gebeuren om verschillende redenen. Maak je je ernstig zorgen om iemand die zorg mijdt? Dan kun je vanaf 1 januari 2020 tijdens kantoortijden terecht bij het Meldpunt Maatschappelijke Zorg van GGD IJsselland.

• Gerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst

(18-12-2019)

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Gerrit Jan Kok uit Enschede aan als waarnemend burgemeester van Staphorst. Kok begint op maandag 13 januari met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester. Binnenkort vindt op het provinciehuis in Zwolle hiervoor de beëdiging plaats.

• Marianne Kragting nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur Staphorst

(18-12-2019)

Marianne Kragting is met ingang van 16 maart 2020 de gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Staphorst. De 62-jarige Marianne volgt Daan van der Spek op die vanaf september 2019 waarnemend gemeentesecretaris is. Het college stemde dinsdag 17 december in met haar benoeming.

• Tarieven Mijn Taxi Op Maat 2020

(17-12-2019)

Maakt u gebruik van Mijn Taxi Op Maat? Graag willen we gebruikers van het Wmo-vervoer informeren over de stijging van de ritbijdrage per 1 januari 2020.

• West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

(11-12-2019)

Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West-Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook gemeente Staphorst doet mee.

• Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

(02-12-2019)

In de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.

• 75 jaar vrijheid gemeente Staphorst

(12-11-2019)

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.  Op 14 april 2020 vieren we de bevrijding van Staphorst.

• Bladruimen in de gemeente Staphorst

(21-10-2019)

Net als andere jaren plaatst de gemeente op diverse plaatsen bladkorven voor het blad van de gemeentelijke bomen. Er is een beperkt aantal korven beschikbaar waardoor niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Door de hele gemeente zijn 34 bladkorven geplaatst.