Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • IkPas effect: Een stuk fitter door geen alcohol te drinken

  (28-01-2021)

  Alle deelnemers aan IkPas zijn nu alweer ruim drie weken onderweg. Ook onze ambassadeurs. Hoe gaat het hen af? Houden ze het nog vol en wat zijn de moeilijke momenten?

 • Gratis inleveren grof tuinafval

  (27-01-2021)

  Meerdere keren per jaar kan het grof tuinafval gratis worden ingeleverd. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 6 februari 2021. Bij de inleverlocaties zijn extra maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van veiligheid en hygiëne in verband met het coronavirus.

 • Dorpsagenda Rouveen

  (27-01-2021)

  De dorpsraad Rouveen is begonnen met het opstellen van een Dorpsagenda. Daarvoor heeft ze hulp van de inwoners van Rouveen gevraagd. Hoe willen zij dat hun dorp er in de toekomst uit ziet? Welke onderwerpen zijn meer of minder van belang?

 • Gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking 2021

  (26-01-2021)

  Eind januari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking voor 2021 in uw brievenbus of via de Berichtenbox van MijnOverheid. Controleer de gegevens goed en bel ons als u vragen heeft of het niet eens bent met de waarde of het aanslagbiljet.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  (26-01-2021)

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

  (25-01-2021)

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV)? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 • Tijdelijke lokale coronatestlocatie GGD in Staphorst

  (21-01-2021)

  Vanaf zaterdag 23 januari 2021 is in de sporthal aan de Hoogeweg 21 een tijdelijke testlocatie ingericht door GGD IJsselland. Hier kunnen inwoners uit de gemeente Staphorst zich op corona laten testen. De locatie is zeven dagen per week open, van 10.00 - 12.00 uur en van 17.00 - 19.00 uur. Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen hier de komende twee weken op afspraak terecht voor een coronatest.

 • Twee weken IkPas: Hoe gaat het tot nu toe?

  (19-01-2021)

  We zijn nu over de helft met IkPas. Een actie waarbij onze IkPas ambassadeurs inwoners, organisaties en verenigingen aanmoedigen om 30 dagen geen alcohol te drinken.

 • Nederland blijft in lockdown, Staphorst ook

  (18-01-2021)

  Het aantal coronabesmettingen neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown effect heeft. Om de daling door te kunnen zetten, blijven we tot en met in ieder geval 9 februari 2021 in lockdown.

 • Enquête energietransitie

  (14-01-2021)

  Vanaf donderdag 14 januari worden inwoners van de gemeente Staphorst door adviesbureau Moventum benaderd om een enquête in te vullen over het thema energietransitie. De enquête wordt afgenomen in verband met een nog op te stellen plan over hoe en waar in Staphorst duurzame energie opgewekt moet worden.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  (13-01-2021)

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Zelfscan Duurzaam Monument

  (12-01-2021)

  Benieuwd welke maatregelen bij uw monumentale woning passen? Ontdek het snel met de gratis online Zelfscan Duurzaam Monument.

 • IkPas van start: 30 dagen geen druppel alcohol

  (11-01-2021)

  De eerste dagen van januari zitten er al weer op, en dus ook de eerste dagen van de IkPas-actie. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Wethouder Alwin Mussche is ook dit jaar een van de ambassadeurs van deze actie in de gemeente Staphorst.

 • I-padglossy met projecten uit Regio Deal Regio Zwolle

  (07-01-2021)

  In een unieke glossy brengt Regio Zwolle voor het eerst alle 18 projecten vanuit de Regio Deal Regio Zwolle in beeld met interessante interviews en prachtige foto's. In de gesprekken krijgt u antwoord op vragen als: wat kunnen we van de projecten verwachten? Wat gaat er concreet gebeuren? Wat is de verwachte impact voor onze ondernemers en de 780.000 inwoners van Regio Zwolle?

 • Gezocht: vrijwilligers voor de verkiezingen

  (06-01-2021)

  Wij zijn op zoek naar gastheren/-vrouwen, reserveleden en tellers. U moet 18 jaar of ouder zijn en mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

 • 30 dagen geen druppel alcohol. Doe jij ook mee?

  (05-01-2021)

  De eerste dagen van januari zitten er al weer op, en dus ook de eerste dagen van de IkPas-actie. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. De IkPas-actie is al van start, maar u kunt zich nog aanmelden. Doet u mee?

 • Nieuwe website Energieloket

  (04-01-2021)

  Gemeente Staphorst is per 1 januari 2021 een samenwerking aangegaan met Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen over het energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij maken van de woning.

 • Koop lokaal

  (29-12-2020)

  Lokaal ondernemerschap. Het is de spil van de economie in Nederland. Maar in deze coronacrisis worden onze lokale ondernemers hard geraakt. Laten we hen een steuntje in de rug geven! Doe uw inkopen bij lokale winkeliers.

 • De afval-inzameldagen wijzigen in 2021

  (21-12-2020)

  Elk jaar kijken gemeente en ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd geleegd worden, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Hierdoor zijn uw inzameldagen gewijzigd.

 • 13 sollicitanten willen burgemeester van Staphorst worden

  (21-12-2020)

  13 personen hebben bij Commissaris van de Koning Heidema hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Staphorst. Tussen de sollicitanten bevinden zich 2 vrouwen en 11 mannen.

 • Meer weten over coronavaccinatie?

  (18-12-2020)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Coronavaccinatie start mogelijk begin 2021. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

 • Vijf goede redenen om je te laten testen op corona

  (16-12-2020)

  Wat kun jij doen om het virus te bestrijden? Zorgen dat je het virus niet oploopt én dat je het niet doorgeeft. Dan is het goed om te weten of je besmet bent. Vijf goede redenen om je te laten testen.

 • IkPas: 30 dagen geen druppel alcohol - Zet in januari je alcoholgebruik op pauze

  (15-12-2020)

  Heeft u al goede voornemens voor 2021? Begin het jaar goed en doe mee aan IkPas. Daag jezelf uit om vanaf 1 januari 30 dagen geen alcohol te drinken.

 • Is uw verkeerskennis nog up-to-date?

  (14-12-2020)

  Al van jongs af aan neemt u elke dag deel aan het verkeer. U hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd te voet, op de fiets en met de auto. Maar, wanneer hebt u voor het laatst verdiept in de verkeersregels? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Daarom zijn we in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en in opdracht van de provincie Overijssel een campagne opgestart om uw verkeerskennis op te frissen.

 • RRReis: een nieuwe naam, nieuwe bussen en een nieuwe dienstregeling

  (10-12-2020)

  Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel rijden. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden.

 • Bericht voor gebruikers van Mijn Taxi Op Maat

  (08-12-2020)

  Maakt u gebruik van Mijn Taxi Op Maat? Graag willen we gebruikers van het Wmo-vervoer informeren over de stijging van de ritbijdrage per 1 januari 2021.

 • Nieuwe afspraken VechtHorst, TOEK en gemeente Staphorst over sociale huurwoningen

  (07-12-2020)

  Op donderdag 3 december ondertekenden woonstichting VechtHorst, huurdersvereniging TOEK en gemeente Staphorst prestatieafspraken voor 2021-2024 en specifieke jaarafspraken voor 2021. Er zijn concrete afspraken gemaakt over de ontwikkeling van zorggeschikte sociale huurwoningen en onderhoud van de sociale huurwoningenvoorraad.

 • Tijdelijke gedoogbeschikkingen mogelijk voor alternatieve bedrijfsvoering van horeca

  (03-12-2020)

  De horeca is al enige tijd gesloten door maatregelen vanuit de Rijksoverheid. We zien dat eigenaren van horecabedrijven alternatieve manieren van bedrijfsvoering zoeken, om toch inkomsten te behouden.

 • Laat u testen bij corona gerelateerde klachten

  (06-11-2020)

  Landelijk dalen de cijfers inmiddels licht, maar we zijn er nog lang niet. Het blijft van belang om ons aan de maatregelen te houden en te laten testen in het geval van klachten. U kunt zich laten testen bij de GGD als u klachten heeft die bij het coronavirus passen.

 • Bladruimen in de gemeente Staphorst

  (26-10-2020)

  Net als andere jaren plaatst de gemeente op diverse plaatsen bladkorven voor het blad van de gemeentelijke bomen. Er is een beperkt aantal korven beschikbaar waardoor niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Door de hele gemeente zijn zo'n 35 bladkorven geplaatst.

 • Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

  (19-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom is het raadzaam om de CoronaMelder-app te gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u ook weer voorkomen dat u onbewust een ander besmet.

 • Hotel Waanders beschikbaar voor quarantaine niet-besmette personen

  (16-10-2020)

  Hotel Waanders in Staphorst stelt per direct kamers beschikbaar voor inwoners uit Veiligheidsregio IJsselland die in quarantaine moeten maar hier zelf niet voor kunnen zorgen. Het gaat dan niet om mensen die zelf besmet zijn met het corona virus. Maar bijvoorbeeld mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten, toeristen of huisgenoten van mensen die wél een besmetting hebben opgelopen. Het hotel komt hiermee tegemoet aan een belangrijke zorgvraag in de regio.

 • Mondkapje op bij bezoek gemeentehuis

  (02-10-2020)

  Wij verzoeken bezoekers van het gemeentehuis om een mondkapje te dragen.

Archief

Wysiwyg