Actuele berichten

Actuele berichten

• Gratis compost uit uw gft-afval op woensdag 27 maart

(19-03-2019)

De gemeente Staphorst en ROVA nodigen de inwoners van Staphorst uit om gratis compost op te halen tijdens de compostdag op woensdag 27 maart. Met deze actie willen wij u bedanken voor uw inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval (gft) goed te scheiden! Alleen goed gescheiden gft-afval kan worden gerecycled tot duurzame producten zoals groen gas en compost.

• Help het bos schoonmaken!

(18-03-2019)

Op zaterdag 23 maart 2019 geeft wethouder Mulder om 09.00 uur het startschot voor de jaarlijkse schoonmaakdag in het staatsbos.

• Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

(12-03-2019)

U kent vast wel een inwoner van onze gemeente die zich bijzonder inzet voor de samenleving. Dan wijzen wij u graag op de mogelijkheid hem/haar voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

• Startmoment voor samenwerking groenaannemers

(11-03-2019)

Voor het groenonderhoud werken we als gemeente samen met externe aannemers. Voor het jaar 2019 en 2020 zijn we hiervoor (opnieuw) een samenwerking aangegaan met één plaatselijke en twee regionale groenaannemers. De contracten zijn tot stand gekomen door een Europese aanbesteding.

• Opknapbeurt voor oorlogsmonument Zuidweg

(11-03-2019)

Het oorlogsmonument aan de Zuidweg krijgt momenteel een opfrisbeurt.

• Gemeente neemt groenonderhoud Rouveen in eigen beheer

(08-03-2019)

Het groenonderhoud in de woonkern van Rouveen en de begraafplaatsen van Rouveen en Staphorst is vanaf februari 2019 voor twee jaar in eigen beheer van de gemeentelijke buitendienst. Het werkgebied van de buitendienst wordt daarmee vergroot.

• Ondertekening bestuurlijk kader voor goed cultuuronderwijs

(07-03-2019)

Wethouder Lucas Mulder ondertekende woensdag 6 maart in het provinciehuis het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel. Hiermee is de intentie uitgesproken om voor de langere termijn (2019-2026) bij te dragen aan goed en toegankelijk cultuuronderwijs in de gemeente. Alle tien de basisscholen in de gemeente conformeren zich aan de inhoud van het kader.

• Doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart

(07-03-2019)

Op zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden.

• Vooraankondiging bijeenkomst ‘Staphorst in beweging!’

(04-03-2019)

Bewegen en sport staan volop in de aandacht en deze sector is continue in ontwikkeling. Om de positie van bewegen en sport in de gemeente te verstevigen is een visie op bewegen en sport wenselijk. Hiervoor wordt een interactief proces in gang gezet. We nodigen u van harte uit om op donderdag 28 maart aanwezig te zijn bij de eerste bijeenkomst ‘Staphorst in Beweging’.

• Collectanten gezocht voor Anjeractie Prins Bernhard Cultuurfonds

(01-03-2019)

Ieder jaar organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de Anjeractie. Duizenden collectanten in heel de provincie gaan dan de straat op om geld bijeen te brengen voor cultuur en natuurbehoud in de regio.

• Noteren van kentekens voor een parkeerduuronderzoek

(28-02-2019)

De komende periode wordt op een aantal plekken in Staphorst een parkeerduurmeting gehouden. Hierbij worden op verschillende momenten de eerste vier karakters van kentekens van geparkeerde voertuigen genoteerd. Door dit te doen kunnen we, naast de bezettingsgraad van parkeerterreinen, ook in kaart brengen hoe lang voertuigen ergens geparkeerd staan.

• Drieluik over EPOS

(26-02-2019)

In huis-aan-huiskrant de Staphorster wordt een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.

• Nieuwe subsidieregeling voor rijksmonumenten

(22-02-2019)

Per 1 januari 2019 is de fiscale aftrek voor eigenaren van rijksmonumenten afgeschaft en vervangen door de Instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten.

• IkPas bijna van start. 40 dagen zonder alcohol: 6 maart t/m 14 april

(21-02-2019)

Tijdelijk uw alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat u zicht houdt op de functie van alcoholgebruik in uw leven. Wilt u als individu, vereniging, organisatie of groep meedoen aan IkPas en 40 dagen geen alcohol drinken? Geef u op via www.ikpas.nl/staphorst.

• IkPas: Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze

(18-02-2019)

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. 40 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Met IkPas ben je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, vastgeroeste patronen worden doorbroken en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Doet u als inwoner mee aan deze actie?

• Vreugdevuren op tweede paasdag

(05-02-2019)

In de gemeente Staphorst is het een traditie om vreugdevuren te ontsteken. Vooral rond de jaarwisseling en met Pasen kent deze traditie brede belangstelling.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl