Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

  (21-05-2019)

  Van juni tot halverwege juli worden de meeste aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten ingediend. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten dan gebruikelijk is. Door het reisdocument op tijd te regelen, kunt u dit voorkomen.

 • Informatieavond 'Vaccineren? Kies bewust!' goed bezocht

  (21-05-2019)

  De allereerste informatieavond van de gemeente Staphorst over vaccineren was een succes. Op 20 mei zagen zo’n 70 geïnteresseerden presentaties van de gemeente, de NPV en de GGD.

 • Bestrijding van de eikenprocessierups

  (14-05-2019)

  Van mei tot augustus kan de eikenprocessierups voor ongemak zorgen. Aanraking met de brandharen veroorzaakt klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. Daarom kunt u de rupsen beter vermijden.

 • In actie komen tegen zwerfvuil? Doe mee met ‘Mooi Schoon'!

  (14-05-2019)

  Zwerfvuil is ongewenst. Niet alleen is het geen gezicht, het komt regelmatig in de maag van een dier, en daarbij kan het ook nog eens in onze voedselketen terecht komen. In de gemeente Staphorst zijn regelmatig acties tegen zwerfvuil, maar ondanks deze acties komen we toch nog zwerfvuil tegen.

 • Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie

  (13-05-2019)

  Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar gratis deelnemen aan het project ZomerOndernemer.

 • Ervaar het openbaar vervoer!

  (10-05-2019)

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Staphorst.

 • DigiD vervangt beveiligingscertificaten

  (09-05-2019)

  Op 11 juni 2019 vervangt DigiD certificaten die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en de website digid.nl te beveiligen. Heeft uw pc, laptop of mobiel apparaat een verouderd besturingssysteem, dan kunt u al vanaf 13 mei niet meer inloggen met uw DigiD-account. U wordt dan door DigiD, middels een melding, verzocht een update van de software uit te voeren.

 • Toespraak Dodenherdenking 4 mei 2019

  (06-05-2019)

  Op deze pagina is de toespraak te lezen van burgemeester Segers, voorgedragen op 4 mei tijdens dodenherdenking op het Marktplein in Staphorst.

 • Eerste balievergunning binnen 24 uur een feit

  (02-05-2019)

  Op 30 april ontving Jenko Huls van Huls Architecten uit Staphorst de allereerste EPOS-balievergunning uit handen van wethouder Lucas Mulder. Daarmee bewijst de gemeente dat de nieuwe werkwijze EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst) al binnen 4 maanden het beoogde effect sorteert. “Het is fantastisch dat we nu dit niveau al bereikt hebben”, aldus een tevreden wethouder Mulder.  

 • Bijeenkomst voor gedecoreerden op Koningsdag

  (29-04-2019)

  Op zaterdag 27 april werd voor de tweede keer een bijeenkomst gehouden voor gedecoreerden, mensen die ooit Koninklijk onderscheiden zijn.

 • Regen weerhoudt Koningsdagbezoekers Rouveen en Staphorst niet

  (29-04-2019)

  Het gaf een treurig beeld tijdens Koningsdag; de aanhoudende regen. Maar het weerhield bezoekers in Staphorst en Rouveen niet van het bezoeken van de aubade, van het luisteren naar de toespraak van de burgemeester en het genieten van de activiteiten in beide dorpskernen.

 • Ondertekening intentieverklaring duurzaam gas

  (29-04-2019)

  Wethouder Alwin Mussche heeft samen met directeur Eddy Veenstra van netwerkbedrijf RENDO een intentieverklaring ondertekend. In deze verklaring geven beide partijen aan, samen met N-TRA, te gaan samenwerken aan het stimuleren van duurzaam gas in de gemeente Staphorst. N-TRA is onderdeel van RENDO met de focus op energietransitie. N-TRA zal het voortouw nemen om de vastgelegde intentie tot uitvoering te brengen.

 • Twee inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding

  (26-04-2019)

  Ter gelegenheid van Koningsdag is aan twee inwoners van de gemeente Staphorst een Koninklijke onderscheiding toegekend. Jan Hooikammer uit Rouveen en Koob Logtenberg uit Staphorst zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • West-Overijssel werkt samen aan de nationale klimaatdoelen

  (25-04-2019)

  Bestuurders van gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders in West-Overijssel hebben afspraken gemaakt over de regionale aanpak van de energietransitie. Aanleiding voor de afspraken is het nationale klimaatakkoord waarover momenteel wordt onderhandeld.

 • Bloemrijke berm Schuthekkeweg

  (18-04-2019)

  In samenwerking met groep 6 van de Harmen Doornveldschool heeft wethouder Bert Krale op 17 april een deel van de berm langs de Schuthekkeweg ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

 • Vernieuwde bruikleenovereenkomst torenuurwerk

  (17-04-2019)

  Sinds 1989 heeft het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee het torenuurwerk van de gemeente Staphorst in bruikleen. Op 19 maart 2019 heeft het college besloten om de bruikleen officieel voort te zetten en de bruikleen-overeenkomst te vernieuwen.

 • Handhaving antenne-installaties

  (16-04-2019)

  In en rond Staphorst zijn in de afgelopen periode diverse illegale antenne-installaties in beslag genomen. Het illegaal zenden is niet toegestaan. Agentschap Telecom is op basis van de Telecommunicatiewet het overheidsorgaan dat bevoegd is om op te treden tegen uitzendingen zonder vergunning. In het geval er een illegaal bouwwerk wordt aangetroffen is de gemeente bevoegd om de overtreding ongedaan te maken.

 • Basisscholen ondertekenen bestuurlijk kader voor cultuur en onderwijs

  (16-04-2019)

  Alle tien de basisscholen hebben een handtekening gezet onder het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel. Met de ondertekening is beloofd dat het cultuuronderwijs de komende acht jaar nog beter wordt gemaakt. Op woensdag 10 april kwamen de schooldirecteuren en wethouder Lucas Mulder bijeen in het gemeentehuis.

 • Drieluik over EPOS

  (26-02-2019)

  In huis-aan-huiskrant de Staphorster wordt een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.

Archief

Wysiwyg

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst