Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Geen gevaar voor de omgeving na brand

  (20-07-2019)

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen verhoogde waarden gemeten na de brand bij Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg in Staphorst.

 • Beperkte mogelijkheden om reisdocumenten aan te vragen op 25 en 26 juli

  (17-07-2019)

  Op donderdag 25 juli is het niet mogelijk om reisdocumenten met spoed aan te vragen. Op vrijdag 26 juli kan er geen enkel reisdocument worden aangevraagd. Dit in verband met vervanging/onderhoud van de systemen.

 • Afscheid van vijftal leden Jongerenraad

  (16-07-2019)

  Tijdens de gemeenteraad op 9 juli zijn vijf leden van de Jongerenraad Staphorst bedankt voor hun jarenlange inzet. Naast een dankwoord van de burgemeester ontvingen zij een getuigschrift.

 • Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee

  (16-07-2019)

  Een ID is een officieel document waarmee men zich in Nederland kan identificeren. Iedereen ouder dan veertien jaar moet zich kunnen legitimeren en is verplicht een paspoort of ID-kaart te hebben.

 • Op vakantie? Licht de buren in

  (09-07-2019)

  De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

 • Naturalisatieceremonie voor twee inwoners gemeente Staphorst

  (09-07-2019)

  Op 8 juli is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

 • Voorkom nare geurtjes en ongedierte in de gft-container

  (08-07-2019)

  Vooral in de zomer bestaat een flink deel van ons afval uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het warme weer kan er voor zorgen dat het afval in de gft-container gaat stinken. Daarnaast kan een volle gft-container in de zon vliegen aantrekken. De vliegen kunnen eitjes in de container leggen waardoor er uiteindelijk maden in de container kunnen komen.

 • Vanaf 1 augustus: nieuwe vervoerder Mijn Taxi Op Maat

  (03-07-2019)

  Taxi Centrale Zwolle gaat vanaf 1 augustus het leerlingenvervoer, jeugdvervoer en wmo-vervoer uitvoeren. De gemeente Staphorst is een contract met de vervoerder aangegaan voor drie jaar met mogelijkheden om de looptijd te verlengen.

 • Drieluik over EPOS

  (02-07-2019)

  In huis-aan-huiskrant de Staphorster is een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.

 • Rij MONO, ongestoord onderweg!

  (01-07-2019)

  Vanaf 1 juli 2019 is fietsen met je telefoon in je hand verboden. Daarop staat een boete van 95 euro. Dat geld kun je vast beter gebruiken. Online zijn en contact maken met je vrienden is natuurlijk belangrijk, maar niet in het verkeer!

 • Controle hondenbelasting

  (28-06-2019)

  In de zomermaanden vindt de jaarlijkse controle voor de hondenbelasting plaats. Wanneer u één of meerdere hond(en) heeft, bent u verplicht om dit bij de gemeente te melden. In de praktijk wordt dit niet altijd nagekomen. Daarom is het noodzakelijk dat jaarlijks een controle plaatsvindt.

 • Tips voor veilig barbecueën

  (28-06-2019)

  Veel mensen steken graag de barbecue aan. Tips voor veilig barbecueën zijn:

 • Toename overlast eikenprocessierupsen

  (27-06-2019)

  Er is op dit moment een enorme overlast van eikenprocessierupsen. Niet alleen in de gemeente Staphorst, heel Nederland heeft er last van.

 • Ga veilig te werk met een onkruidbrander

  (25-06-2019)

  Steeds meer mensen gaan het onkruid in de tuin te lijf met een onkruidbrander, maar doet u dat dan wel veilig?

 • Inwoners gemeente Staphorst scheiden grondstoffen goed

  (25-06-2019)

  De inwoners van gemeente Staphorst hebben in 2018 samen ruim 87% van de grondstoffen, zoals PMD, GFT en papier, gescheiden aangeboden. Van deze ingezamelde grondstoffen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.

 • Afvalcontainer stuk? Bel naar ROVA!

  (21-06-2019)

  Na jaren vaak in weer en wind te hebben gestaan kunnen de containers gebreken gaan vertonen, zoals scheuren, afgebroken wielen of kapotte deksels. Een container met dergelijke gebreken kunt u kosteloos laten repareren of vervangen.

 • CJG en CWO gaan verder als team samenleving

  (18-06-2019)

  Sinds 2015 zijn de gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet.

 • Elektrische laadpaal bij gemeentehuis Staphorst

  (18-06-2019)

  Bij het gemeentehuis is onlangs een elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. Met deze laadpaal wil de gemeente Staphorst het gebruik van elektrische auto’s stimuleren.

 • Proef voorrangsregeling Heerenweg start in september

  (17-06-2019)

  Op 3 juni zou een eenjarige proef starten waarbij de voorrang op de Heerenweg in IJhorst geregeld wordt. Wegens omstandigheden is het niet gelukt om deze datum te halen. De proef begint nu op 2 september 2019.

 • Koning Willem Alexanderschool sleept € 750 in de wacht tijdens de kindergemeenteraad

  (14-06-2019)

  Tijdens de tweede kindergemeenteraad op 13 juni heeft het voorstel van de Koning Willem Alexanderschool de meerderheid van de stemmen verkregen. Om hun voorstel tot uitvoer te kunnen brengen, ontvingen zij van burgemeester Segers een cheque van 750 euro.

 • Asbestscans beschikbaar voor gebouwen waar veel jongeren komen

  (14-06-2019)

  De provincie Overijssel wil jongeren zoveel mogelijk beschermen tegen blootstelling aan schadelijke asbestvezels en ziet daarom graag dat asbestdaken van locaties waar regelmatig jongeren komen, snel worden aangepakt. Om haar uitspraken kracht bij te zetten, stelt de provincie 100 inventarisaties van asbestdaken beschikbaar, speciaal om eigenaren van die locaties te ondersteunen als eerste stap naar dakvervanging.

 • Gemeente Staphorst sluit zich aan bij de actie ‘één tegen eenzaamheid’

  (11-06-2019)

  Eenzaamheid is een groeiend probleem in Nederland. Tijdens de wethoudersbijeenkomst over eenzaamheid op 22 mei heeft wethouder Mussche zijn handtekening gezet onder de actie ‘één tegen eenzaamheid.’

 • CDA Staphorst verlaat coalitie, wethouder Bert Krale stapt op

  (11-06-2019)

  De CDA-fractie van de gemeente Staphorst heeft dinsdagavond 11 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering aangegeven niet langer deel uit te zullen maken van de coalitie. Als gevolg hiervan heeft CDA-wethouder Bert Krale zijn ontslag ingediend.

 • Basisschool De Triangel krijgt €750 voor winnende voorstel tijdens kindergemeenteraad

  (07-06-2019)

  Het bleef het spannend tot het laatste moment tijdens de kindergemeenteraad, maar uiteindelijk wist basisschool De Triangel uit Rouveen met hun voorstel de meerderheid van de stemmen binnen te halen.

 • Gemeente Staphorst presenteert jaarrekening over 2018

  (06-06-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst heeft de jaarrekening over 2018 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

  (27-05-2019)

  Meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een risicovolle of problematische schuld. Het kabinet wil dit aantal graag terugdringen én het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Daarom is op 27 mei de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart.

 • Veilig naar een evenement

  (22-05-2019)

  Met de zomer in aantocht gaan veel mensen naar festivals, sportevenementen, zomerfeesten en andere activiteiten. Veiligheid is voor gemeenten en organisatoren een belangrijk aspect bij evenementen. Als je zelf een evenement, festival of feest bezoekt, kun je bijdragen aan de veiligheid.

 • Bestrijding van de eikenprocessierups

  (14-05-2019)

  Van mei tot augustus kan de eikenprocessierups voor ongemak zorgen. Aanraking met de brandharen veroorzaakt klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. Daarom kunt u de rupsen beter vermijden.

Archief

Wysiwyg