Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen waar u ongeveer 5 tot 10 minuten mee bezig bent. Geen antwoord is onjuist. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Energiemaatregelen voor minima, denkt u mee?

  (28-06-2022)

  De afgelopen maanden stijgen de energiekosten enorm. De gemeente Staphorst wil de mensen die dit niet kunnen betalen graag helpen. Maar op welke manier? De gemeente is daarom op zoek naar inwoners die als gevolg van de alsmaar stijgende energieprijzen de energiekosten niet meer kunnen betalen. We willen hen vragen om mee te denken over mogelijke maatregelen.

 • Hondencontroleurs gezocht

  (28-06-2022)

  Ben jij minimaal 15 jaar? En wil jij wat bijverdienen deze zomer? Wij zoeken nog een aantal controleurs voor de hondenbelasting. Je bezoekt dan adressen in onze gemeente (gedeelte kern en buitengebied) om te controleren of bewoners in het bezit zijn van een hond.

 • Gemeenteraad Staphorst op werkbezoek bij ROVA

  (23-06-2022)

  De gemeenteraad van de gemeente Staphorst bracht dinsdag 21 juni een werkbezoek aan de afvalbeheerder ROVA in Zwolle. Naast een kennismaking kregen de raadsleden informatie over de actuele trends en ontwikkelingen in het gemeentelijk afvalbeheer. 

 • Zonwering voor een koel huis in de zomer, een goed idee!

  (22-06-2022)

  De zomerse hitte houden we het liefst buiten ons huis tijdens warme dagen. Voor verkoeling in huis kan je kiezen voor een airconditioning of ventilatoren, maar dat zijn energievreters. Zonwering is een energiezuinigere manier om voor verkoeling in huis te zorgen in de zomer.

 • Nieuwbouw circa 80 woningen Rouveen Zuid stap dichterbij

  (22-06-2022)

  Het bestemmingsplan voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk Rouveen Zuid ligt ter inzage. De eerste fase ligt tussen de Multifunctionele combischool Rouveen (MCR) en de Oude Rijksweg. Iedereen kan het plan en het beeldkwaliteitsplan bekijken via www.staphorst.nl/rouveen-zuid. Reageren op de plannen kan tot en met dinsdag 2 augustus. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de plannen, naar verwachting aan het eind van dit jaar.

 • Toestemming aanvraag reisdocumenten

  (21-06-2022)

  De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat er weer veel reisdocumenten worden aangevraagd. Denkt u bij het aanvragen voor een reisdocument van uw minderjarige kind aan de toestemming van beide gezaghebbende ouders? Dit is nodig bij een kind tot 12 jaar voor het aanvragen van een identiteitskaart en bij een kind tot 18 jaar voor het aanvragen van een paspoort.

 • Test mee voor nieuwe website www.staphorst.nl

  (21-06-2022)

  Wilt u meedenken over de menustructuur? Als medegebruiker van onze website vinden we het prettig als u met ons meedenkt. Dit kan eenvoudig door de test in te vullen via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen waar u ongeveer 5 tot 10 minuten mee bezig bent. Geen antwoord is onjuist. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

 • Rookmelders redden levens

  (20-06-2022)

  Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Op 23 mei startte de landelijk campagne rookmelderverplichting. Met deze campagne roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder te plaatsen op elke verdieping in huis.

 • Gemeente wil lokale democratie versterken

  (17-06-2022)

  Voor de gemeenteraadsverkiezingen nam de gemeente Staphorst de lokale democratie onder de loep. Dit deed de gemeente door mee te doen aan de Quick Scan Lokale Democratie van de VNG. 140 Inwoners, 14 raadsleden, de collegeleden en 57 medewerkers van de gemeentelijke organisatie gaven hun mening over het democratische samenspel in de gemeente.

 • In gesprek over leefbaarheid in IJhorst

  (16-06-2022)

  Onder het motto 'Wonen doen we samen' vroegen Woonstichting IJhorst, Stichting Welzijn Staphorst en de gemeente de afgelopen periode de inwoners van IJhorst hoe zij de leefbaarheid in het dorp ervaren. Op verschillende manieren konden inwoners hun mening geven. Via panelgesprekken en een digitale vragenlijst. Meer dan 120 mensen vulden de vragenlijst in. Tot slot gingen medewerkers op woensdag 15 juni bij verschillende huishoudens langs. Er werden toen ook energiebespaartassen uitgedeeld. De bezoeken leverden leuke en informatieve gesprekken op.

 • Ben jij tussen de 16 en 25 jaar? Doe mee met het GGD onderzoek

  (15-06-2022)

  De Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen is een grootschalig onderzoek van de GGD’en en het RIVM naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl. Als gemeente brengen we dit onderzoek graag bij onze inwoners onder de aandacht. Heb je een (klein)zoon of (klein)dochter in deze leeftijdscategorie? Attendeer hem of haar op het onderzoek via www.pandemening.nl. Meedoen kan tot en met 8 juli 2022.

 • Denkt u mee in de huisvesting voor statushouders?

  (14-06-2022)

  Particuliere en gemeentelijke opvang aan Oekraïense vluchtelingen is aan de orde van de dag. Landelijk en lokaal zijn vele initiatieven tot stand gekomen om ervoor te zorgen dat we Oekraïners een veilige plek kunnen bieden in onze samenleving. Maar we zijn er nog niet. Als gemeente hebben we ook een belangrijke taak in de huisvesting van statushouders. Heeft u woonruimte beschikbaar om te verhuren aan statushouders?

 • Realisatieovereenkomst (zorg)appartementen Levensboomlocatie getekend

  (14-06-2022)

  Maandagmiddag 13 juni is rond de herontwikkeling van de Levensboomlocatie aan de Esdoornlaan in Rouveen een belangrijke mijlpaal bereikt. De betrokken partijen zetten hun handtekening onder de realisatieovereenkomst. Wethouder Lucas Mulder: “Na een periode van ontwikkeling, is het mooi dat we nu zover zijn.” ‘Rouveen voor Iedereen’, ontwikkelaar Junco, zorgverlener Omega Groep, woonstichting Vechthorst en de gemeente Staphorst tekenen voor de komst van twintig woonzorgappartementen en acht huurappartementen. Op dinsdagavond 14 juni spreekt de gemeenteraad in zijn vergadering over het vaststellen van het bestemmingsplan Levensboomlocatie.

 • Grootschalige energie opwek gemeente Staphorst

  (09-06-2022)

  De afgelopen periode gaven bijna 100 inwoners hun mening op het concept plan van de gemeente over de opwek van duurzame energie na 2030. In het concept plan komen drie gebieden naar voren waar het college van B&W mogelijkheden ziet voor het opwekken van duurzame energie. Wethouder Alwin Mussche: “Wij zijn blij met de vele reacties. Dit is iets wat we als gemeenschap moeten oppakken, de mening van inwoners en ondernemers vinden we daarom erg belangrijk. Met deze reacties kunnen we verder.”

 • Voorrangssituatie kruispunt Mr. J.B. Kanlaan/Leidijk gewijzigd

  (08-06-2022)

  De voorrangssituatie op het kruispunt Mr. J.B. Kanlaan/Leidijk is weer zoals deze was van voor de aanleg van het fietspad langs de Mr. J.B.Kanlaan en Evenboersweg.

 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (08-06-2022)

  Op woensdag 15 juni kunnen inwoners in de gemeente Staphorst zich laten informeren over het voorkomen van woninginbraken. Van 09.00 tot 12.00 uur geven politie en BOA’s hierover informatie op de wekelijkse markt in Staphorst. Iedereen is van harte welkom!

 • Inloop en ontmoeten, van harte welkom op de inloopmomenten

  (07-06-2022)

  Als gemeente willen we samen met onze partners, waaronder Stichting Welzijn Staphorst (SWS), Carinova Mantelzorgondersteuning en Bibliotheek Staphorst, ontmoetingen creëren voor inwoners vanaf 24 jaar. Zo is het ontmoetingscentrum ‘Het Klaverblad’ in 2021 opgericht waar kwetsbare inwoners en mantelzorgers welkom zijn. We willen deze voorziening breed toegankelijk maken en laagdrempeliger door alle inwoners vanaf 24 jaar de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van inloopochtenden.

 • Staphorst heeft over 2021 een positief resultaat

  (03-06-2022)

  De jaarrekening van gemeente Staphorst is afgesloten met een positief resultaat van € 1,2 miljoen. Dit nadat er een incidenteel bedrag van € 582.000 is doorgeschoven naar 2022 vanwege uitgestelde activiteiten en werkzaamheden. Op de totale uitgaven van € 41,5 miljoen is dat 3%. Dit blijkt uit de jaarstukken 2021 die het college van B en W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

 • Tweedehands fietsen gezocht voor Oekraïners

  (31-05-2022)

  Voor onze gemeentelijke opvanglocatie zijn we op zoek naar tweedehands fietsen. Zodat Oekraïense vluchtelingen zich makkelijk kunnen verplaatsen in en rondom onze gemeente.

 • Gemeente Staphorst sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  (31-05-2022)

  Gemeente Staphorst sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie waar inwoners anoniem melding kunnen doen van bijvoorbeeld fraude of criminaliteit. Burgemeester Jan ten Kate en Axel van Pel, directeur van het meldpunt tekenden hiervoor op dinsdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van Bertri Post, Operationeel Expert-wijk van de politie.

 • Voorkomen van ongemak van de eikenprocessierups

  (30-05-2022)

  Om het ongemak van de eikenprocessierupsen te voorkomen, spoot een gespecialiseerd bedrijf de afgelopen weken de eiken langs een aantal wegen in met een biologisch middel met bacteriën. Mocht er nu toch nog overlast ontstaan door de rupsen kunnen de nesten en rupsen in de openbare ruimte weggezogen worden door een speciale bestrijdingsdienst.

 • Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?

  (20-05-2022)

  Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. U kunt flink besparen op uw energiekosten, zeker nu de energieprijzen flink zijn gestegen. Maar hoe pak je dat slim en betaalbaar aan? Dat hoort en ziet u tijdens het webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

 • SGP, CU en CDA presenteren het coalitieakkoord ‘Bouwen en verbinden’

  (19-05-2022)

  Donderdag 19 mei presenteerden SGP, CU en CDA tijdens de raadsvergadering het coalitieakkoord op hoofdlijnen. Het akkoord voor de nieuwe bestuursperiode 2022-2026 heeft als thema ‘Bouwen en verbinden’. Roelof Slager, fractievoorzitter van de grootste partij: “Samen met inwoners, ondernemers en andere partners willen we verder bouwen aan onze gemeente. Wat ons verbindt is uniek. Een samensmelting van historie, gemeenschapszin, oog voor elkaar en onze (ondernemers)mentaliteit. Dit zijn belangrijke waarden die wij koesteren.”

 • Kennispoort Regio Zwolle

  (18-05-2022)

  Kennispoort Regio Zwolle helpt alle ondernemers in Regio Zwolle met innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen. Een team van adviseurs geeft onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies.

 • Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

  (18-05-2022)

  Woensdag 18 mei zette wethouder Lucas Mulder, samen met Eddy Veenstra (directeur N.V. RENDO Holding), Bert Vos (directeur joint venture RENDO Fiber), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom) de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kern Staphorst.

 • Voorkom dat gft-afval gaat stinken

  (13-05-2022)

  Als het buiten warm is kan het afval in de container voor groente-, fruit- en tuinafval gaan stinken. Dat is vervelend, maar er is iets tegen te doen.

 • Verslag commissie bezwaarschriften over 2021

  (11-05-2022)

  Inwoners die het niet eens zijn met een besluit van de gemeente kunnen binnen 6 weken bezwaar maken. Vorig jaar is er minder bezwaar gemaakt dan in 2020. In totaal dienden 30 inwoners een bezwaar in, waarvan een derde kon worden opgelost met een mediationgesprek.

 • Aanpak eikenprocessierups start in mei

  (22-04-2022)

  De laatste jaren is er rond eiken kans op overlast van de eikenprocessierups. Door warm voorjaarsweer, de veelheid aan eiken en het gebrek aan natuurlijke vijanden, hebben de rupsen zich de laatste jaren kunnen uitbreiden. De brandhaartjes van de rups kunnen gezondheidsklachten als jeuk en huiduitslag veroorzaken, daarom bestrijdt de gemeente Staphorst de eikenprocessierups. Dat doen we op verschillende manieren: de preventieve en reactieve bestrijding.

 • Energietoeslag voor lage inkomens

  (30-03-2022)

  De energieprijzen zijn fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk heeft besloten om alle huishoudens gedeeltelijk te compenseren. Daarnaast krijgen huishoudens met een laag inkomen die voldoen aan de voorwaarden een extra vergoeding via een eenmalig geldbedrag. Een aanvraag voor de energietoeslag kunt u online indienen. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen het geld vanzelf op hun rekening.

Archief

Wysiwyg