Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Klederdrachtshow

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Klederdrachtshow

Klederdrachtshow

RSS

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de samenstelling van de klederdracht? Met deze show krijgt u een mooie indruk van de samenstelling van de kleding. Uitleg over de keuze van de verschillende kleuren die met name tijdens de rouw periode belangrijk zijn. Er wordt een inkijkje gegeven van de kleren die er op het land werden gedragen tijdens het werk. En het verhaal over de trouwkleding blijft boeiend.

Maar er zijn meer activiteiten bij Museum Staphorst:

  • van 10.00 uur tot circa 16.00 uur kramen met onder andere traditionele Staphorster producten, zoals de Staphorster poppen, knopen, lappen stof, kraplappen en omslagdoeken. Maar ook de eigentijdse vertaling van het Staphorster stipwerk zoals die zich in Staphorst is Hip laat verwerken.
  • Op de bovenverdieping is de expositie over de Staphorster Streeksieraden die gedragen worden bij de plaatselijke streekdracht of klederdracht. Ook krijgt u een inkijkje in de ‘werkplaats met werkmateriaal’ van de lokaal bekende zilversmid Freddy Drost.

De toegangsprijs inclusief de klederdrachtshow is € 4.00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Locatie: Museum Staphorst, Gemeenteweg 67, Staphorst
Startdatum van het evenement 05-08-2020
Starttijd: 13:30

Wysiwyg

delen op sociale media