Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Afgelast: Lezing oorlogsverleden en gevangenschap

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Afgelast: Lezing oorlogsverleden en gevangenschap

Afgelast: Lezing oorlogsverleden en gevangenschap

Henk Bastiaans in zijn tijd als CavaleristBetty Hoogeveen-Bastiaans vertelt in een lezing over het oorlogsverleden en de gevangenschap van haar vader Henk Bastiaans. Zij vertelt welke ontberingen haar vader heeft doorgemaakt en hoe hij 8 concentratiekampen overleefde. Ook legt ze de relatie met gebeurtenissen in Staphorst en het noorden van het land.

De toegang is €6,-, inclusief 2 koppen koffie en cake. Reserveren is aanbevolen op info@museumstaphorst.nl of via (0522) 46 25 26. Zie voor meer informatie de website van Museum Staphorst.

Boek: Wel gebogen, niet gebroken

Onlangs werd in Kamp Westerbork het boek: 'Wel gebogen, niet gebroken' gepresenteerd over Henk en de Haagse verzetsgroep waarvan hij deel uitmaakte. In het Algemeen Dagblad is eerder een artikel verschenen over het boek.

Foto: Henk Bastiaans in zijn tijd als Cavalerist.
Bron: Privécollectie Betty Hoogeveen-Bastiaans

Locatie: Museum Staphorst, Gemeenteweg 67, Staphorst