Zorg goed voor uzelf en voor elkaar

Home > Bestuur > Column bestuur > Zorg goed voor uzelf en voor elkaar

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar

RSS
Column burgemeester Ten Kate

Beste inwoners,

Het was niet de herfstvakantie die we hoopten. De coronabesmettingen liepen op, verschillende cameraploegen ‘dwarrelden’ door Staphorst en een aantal inwoners werd met ernstige klachten opgenomen in het ziekenhuis. Al met al een zorgelijke situatie, waarbij ik vooral een gemeenschap zag die samen de schouders eronder heeft gezet. Dat is Staphorst!

Ik heb dan ook veel waardering voor ieders inzet. De één doet boodschappen voor de buren die in quarantaine zitten, de ander neemt z’n verantwoordelijkheid om zich te laten testen en weer anderen heroverwogen hun keuze om te vaccineren. Het inloopspreekuur van de huisartsen werd goed bezocht. En ook deze week kunt u voor informatie of een vaccinatie weer bij de huisartspraktijk in Staphorst terecht.

Ook verschillende organisaties nemen hun verantwoordelijkheid. Een zorginstelling en verschillende bedrijven hebben opnieuw de 1,5 meter regel ingevoerd, kerken lieten weten ook terug te keren naar deze maatregel en laten minder mensen toe. We doen het samen, uit zorg voor elkaar. En dat is belangrijk, omdat niet iedereen hetzelfde over vaccineren denkt.

De cijfers tonen aan dat vaccineren de kortste route is naar minder coronabesmettingen. En - nog belangrijker - door vaccineren, vermindert het aantal ernstig zieke inwoners. Daarom vraag ik aan onze inwoners die niet gevaccineerd zijn om uw besluit nog eens te overwegen. Mocht u bij uw besluit blijven dan respecteren we dat.

Geef elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl