Van ommetje tot topsport

Home > Bestuur > Column bestuur > Van ommetje tot topsport

Van ommetje tot topsport

RSS
Column wethouder Alwin Mussche

Sinds een tijdje ben ik één van de gebruikers van de wandel-app Ommetje. Het doel van deze app van de Hersenstichting is om mensen te laten bewegen. Wanneer je dagelijks een ommetje maakt van minimaal twintig minuten krijg je punten en scoor je op de ranglijst van de groep waarin je meedoet. Een dag niet meedoen betekent een onderbreking van je reeks en dat kost punten. Dus ja, ik moest laatst toch echt om iets over half 9 nog even de deur uit om mijn punten voor die dag te verzilveren.

Naast zo’n app die je stimuleert om te bewegen, worden ook veel mensen gestimuleerd door topsporters die bijzondere prestaties neerzetten. Ik verbaas me elk jaar weer hoeveel sporters uit onze gemeente Nederlands kampioen of zelfs Wereldkampioen worden. Wat worden er een mooie prestaties neergezet.

Elk jaar huldigen we deze toppers en vanaf dit jaar sluiten we ons als gemeente aan bij Sport & Business. Deze businessclub huldigt al vele jaren tijdens een goed georganiseerde sportersavond de lokale kampioenen. Dit jaar is de huldiging uiteraard online gedaan in een coronaproof studio die daarvoor speciaal is ingericht. Zoiets kun je wel aan onze ondernemers overlaten.

Naast de huldiging ging Bert Kuijers van Sport & Business in gesprek met Bert Konterman en Klaas Hofstede. Twee topsporters met roots in onze gemeente die bijzondere prestaties hebben geleverd. Het was een mooie avond die ook nog eens terug te kijken is via www.sebstaphorst.nl.

Als die topsportcarrière er niet meer inzit, download dan op z’n mist de ommetjes app. Bewegen is immers goed voor ieders gezondheid!

Bert Kuijers van Sport & Business in gesprek met Bert Konterman en Klaas Hofstede.
Bert Kuijers van Sport & Business in gesprek met Bert Konterman en Klaas Hofstede.

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl