Uit de school klappen

Home > Bestuur > Column bestuur > Uit de school klappen

Uit de school klappen

RSS
Column wethouder Mulder

Een paar weken geleden vond overleg plaats met alle directeuren van de basisscholen. Het was goed om elkaar in de raadszaal weer echt te ontmoeten. Veel zaken zijn besproken, inhoudelijk kan ik niet uit de school klappen, maar de gezamenlijke opzet van een taalklas is een mooi voorbeeld. Wat opvalt is de harmonie, het vertrouwen en de onderlinge samenwerking. Men heeft echt iets over voor elkaar. Dat is veel waard en dat komt ten goede aan onze jongeren.

In de gemeente Staphorst hebben we tien basisscholen. De dagelijkse leiding is in handen van negen directeuren. Eén directeur heeft twee scholen onder zijn hoede. In de raadszaal hebben we afscheid genomen van drie directeuren. Een hoog aantal door een samenloop van omstandigheden.
Al eerder namen we afscheid van Aldert Dijk van de CNS. Zijn opvolger is Dirk Dreschler. Nu namen we afscheid van Wim Hutten, directeur van De Levensboom in Rouveen. Ook van Harold Engels, directeur van De Triangel in Rouveen. Hij heeft met toeters en bellen al een tocht door Rouveen gemaakt. En als laatste Rolf Jansen, directeur van De Lekmulder in IJhorst en De Berkenhorst in Staphorst.

Dat is een forse verandering. De vijf directeuren Hoeve, Koppelman, Kuijers, Kuiper en Verweij blijven op hun post. En dat is maar goed ook, de nieuwe directeuren worden zo goed mogelijk ingewerkt in de boven schoolse onderwerpen. Ook via deze weg bedanken we de vertrokken directeuren voor hun inzet en samenwerking en wensen hen succes bij hun volgende uitdaging. Daarnaast een hartelijk welkom voor de aantredende directeuren die na de vakantie zullen starten.

Na een bijzonder leerjaar blazen we nu even uit. We wensen alle leerkrachten, leerlingen, begeleiders en ouders een fijne zomervakantie!

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl