Toch nog even…

Home > Bestuur > Column bestuur > Toch nog even…

Toch nog even…

RSS
Column wethouder Mulder

Ken je ze ook? Mensen die wars zijn van bedankjes. Ze reageren dan kort en vriendelijk. “Dank, dit is gewoon mijn werk, ik word hiervoor betaald.” Dat komt natuurlijk voor, niet iedereen wil graag in het zonnetje staan. En publiciteit in het personeelsblad, op intranet of nog een stapje verder, in de media, nee bedankt.

Bij politici zie je die houding wat minder. Wel een beetje gepaste of valse bescheidenheid, maar dan houdt het wel op. Maar ook in de politiek kom je mensen tegen die één keer bedanken genoeg vinden. Vandaag wil ik iemand in het zonnetje zetten die er zo instaat.

U leest deze column medio mei 2021. Deze maand krijgt Staphorst een nieuwe burgemeester. Die krijgt wel genoeg aandacht. Het gaat nu over onze huidige burgemeester Kok. Over hem wil ik het toch nog even hebben. Sinds 13 januari 2020 geeft hij leiding aan ons bestuur en dient hij onze gemeente voluit. Alle waardering voor zijn nuchtere en deskundige inzet. Ik en meerdere met mij hebben dat mogen ervaren, tijdens moeilijke en mooie momenten. De corona crisis brak uit en vanaf het eerste uur is het crisisteam door hem professioneel vormgegeven. De contacten en overleggen met de scholen, de kerken, de bedrijven, de media en allerlei verbanden zijn gezamenlijk goed opgepakt. De digitale vergaderingen met de raad en andere partijen zijn keurig voorbereid en geleid. In de wekelijkse collegevergaderingen hebben we zijn grote deskundigheid en daadkracht gezien. Denk aan de financiële uitdagingen die we te lijf gingen. En als wij dachten dit besluit hebben wij voldoende doorgenomen, dan kwam er nog een wijze raad die altijd doel trof. Die begon steevast met de woorden: “Toch nog even…”

Daarom, beste Gerrit Jan, toch nog even het volgende...
Heel hartelijk dank voor je wijsheid, je collegialiteit en samenwerking! Dank, ook namens collega’s en betrokkenen. Waardering voor je bijdrage aan onze gemeente Staphorst. Je kwam op het juiste moment.
Dat mag dan toch even gezegd worden…

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl