Sinds 1932

Home > Bestuur > Column bestuur > Sinds 1932

Sinds 1932

RSS
Column wethouder Mulder

Op de markt is uw gulden een daalder waard. Een bekend spreekwoord. Het zegt in het algemeen iets over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een gulden was honderd centen, een daalder honderd vijfig, vijftig procent meer. Zou dat nu in het euro tijdperk ook zo zijn?

Duidelijk is dat onze markt in Staphorst op de woensdag zeer waardevol is. Meerdere trouwe vrijwilligers, onder de bezielende leiding van marktmeester Trompetter, zorgen zij samen met onze medewerkers elke week voor een goed verloop. Vanwege de corona crisis stond de markt ook onder druk. Alles wat voedsel betrof kon nog doorgaan. Alle andere handel moest stoppen. En dat is heel heftig. Wat in jaren is opgebouwd komt plotseling in gevaar. Dat geldt ook voor winkels en de horeca. Grote gevolgen die lang niet altijd bekend zijn of worden.

Wat de markt betreft was de grote donkere marktkraam van de schoenenman de blikvanger. Vanuit het gemeentehuis zagen we die staan. Sinds 1932 staat erop, al bijna 89 jaar. Maandenlang van het toneel verdwenen, sinds een aantal weken is de kraam weer terug. En zo zal het ook gegaan zijn met meerdere ondernemers en winkeliers. Maandenlang zorgen en zo creatief mogelijk aan de slag. Nu stapsgewijs aan de opbouw werken.

Beste mensen, wilt u rekening houden met onze plaatselijke markt, met onze winkels en bedrijven? Ik weet dat ze enorm hun best doen. U en jij kunt daarbij helpen. Koop niet alles via de digitale snelweg, koop lokaal! In Staphorst is uw euro de steun voor onze ondernemers waard.

Marktkraam met opschrift: sinds 1932

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl