Samen maken we Staphorst nog veiliger

Home > Bestuur > Column bestuur > Samen maken we Staphorst nog veiliger

Samen maken we Staphorst nog veiliger

RSS
Column burgemeester Ten Kate

De gemeente Staphorst kenmerkt zich mede door het prachtige landelijke gebied. Velen hebben dit gebied het afgelopen jaar vast nog beter leren kennen. Trok u er tijdens de coronaperiode ook regelmatig op uit om te wandelen, te fietsen of om te picknicken in de omgeving? Misschien heeft u wel nieuwe mooie plekken in onze gemeente ontdekt.

Naast dat het buitengebied veel moois te bieden heeft aan ruimte, groen en rust, krijgt de landelijke politie signalen over toenemende criminaliteit. Grote, leegstaande schuren in Nederland zijn aantrekkelijk voor criminelen. Bijvoorbeeld voor het telen van hennep of het maken van XTC. Daarom besteden gemeenten en andere overheidsdiensten in regio IJsselland deze week samen aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

Ook als de gemeente Staphorst nemen we deel aan deze week. En we kunnen uw hulp goed gebruiken. Criminaliteit is vaak aan de buitenkant niet direct zichtbaar en daarvoor hebben we ook uw signalen nodig. Rijdt een onbekende auto steeds hetzelfde rondje? Ruikt u een anijslucht of hennepgeur? Krijgt u het aanbod om uw loods te verhuren tegen contante betaling? Het zijn enkele voorbeelden die een niet-pluis-gevoel kunnen opleveren.

Merkt u iets op? Meld het dan bij de politie (0900 - 8844) of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Samen maken we gemeente Staphorst nog veiliger!

Gemeente Staphorst

Openingstijden en contactgegevens

T. (0522) 46 74 00
E. gemeente@staphorst.nl

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken