Heil en zegen gewenst

Home > Bestuur > Column bestuur > Heil en zegen gewenst

Heil en zegen gewenst

RSS
Column wethouder Lucas Mulder

We hebben een heftig en spraakmakend 2020 afgesloten. Menselijke zekerheden wankelen. De enige zekerheid lijkt onzekerheid op vele terreinen van het leven. Gezondheid, veiligheid, werk, inkomen, bedrijvigheid, onderwijs, elkaar ontmoeten, ontspanning, veel staat onder druk.

Gelukkig mochten we ook Kerst vieren, een feest van licht, - voor velen met mij - feest van het Licht. Gedenken dat een genadig God zijn Zoon Jezus naar deze verloren aarde zond om redding te brengen, de enige Zekerheid.

We staan aan het begin van het nieuwe jaar. Januari is de eerste maand. De namen van onze maanden hebben we overgenomen van de Romeinen. Januari is genoemd naar Janus. Hij wordt meestal afgebeeld met twee gezichten, één dat naar voren kijkt (toekomst) en één dat naar achteren kijkt (verleden).

En dat is nu een treffend beeld, de Corona-crisis is in Nederland begonnen in 2020. Veel wat in het nieuwe jaar aan de orde zal zijn is niet los te zien van het vorige jaar. Vanuit de overheid zullen nog veel besluiten en instructies volgen waar we plaatselijk weer uitvoering aan geven.

Normaal gesproken houden we als gemeente een nieuwjaarsreceptie in de patio. We ontmoeten dan vele inwoners. Ook vertegenwoordigers van diverse verbanden die zich ieder op hun eigen wijze verdienstelijk maken binnen onze samenleving. Meestal zetten we dan een paar mensen in het zonnetje. Helaas kan dat ook niet doorgaan.

Daarom wil ik via deze weg alle mensen in het zonnetje zetten die het afgelopen jaar zich ingezet hebben in de zorg. De mantelzorg, thuiszorg, zorg voor ouderen en jongeren in ziekenhuis of instelling. De zorg voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van de medemens. Dank daarvoor, ook een compliment voor uw inzet!

Beste lezer, we wensen u en jou een goed en gezond 2021 toe. Heil en zegen gewenst!

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl