Gouden huwelijk

Home > Bestuur > Column bestuur > Gouden huwelijk

Gouden huwelijk

RSS
Column wethouder Mulder

Een nieuwe burgemeester heeft ook nieuwe ideeën. Een van deze goede ideeën wil ik graag voor het voetlicht brengen.

Echtparen die 50 jaar getrouwd zijn krijgen de felicitaties en een boeket thuis gestuurd. ‘Het is toch mooi dat de wethouders deze echtparen ook bezoeken, zo hoor je wat er leeft in de samenleving’.

Een goed idee dat we bij toerbeurt uitvoeren. Dat levert mooie gesprekken op over de familiekring, het werkzame leven en de dagelijkse praktijk. En dan hoor je soms iets kleins wat groots is.

Onlangs bezocht ik een echtpaar in Staphorst. Allebei nog vitaal, actief op de fiets en blij met de activiteiten rond het Dienstencentrum. Wat mij trof was de zorg en de hulp die de buurvrouw werd geboden. “Ze kan niet meer zo goed stofzuigen, dus dat doe ik dan voor haar”, zei meneer. Respect…

“En o ja, wethouder, kun je iets aan de stoep laten veranderen? Die is te schuin voor haar rolstoel en nu durft ze niet meer bij ons komen. En dat is toch altijd zo gezellig voor haar en voor ons. Ze blijft nu thuis.”

Met alle plezier hebben we hier naar gekeken. Met iets kleins iets groots kunnen bereiken. Deze mensen doen het al voor de buurvrouw, dat is goud waard.

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl