Ontwerpbestemmingsplan ‘Poeleweg IJhorst’

Home > Bestuur > Bekendmakingen > Ontwerpbestemmingsplan ‘Poeleweg IJhorst’

Ontwerpbestemmingsplan ‘Poeleweg IJhorst’

Dit item is verlopen op 07-01-2021.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 23-11-2020
Soort bekendmaking: bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 25 november 2020 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Poeleweg IJhorst’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Inhoud

Het ontwerp bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van maximaal 39 woningen aan de Poeleweg in IJhorst mogelijk. In het gebied komt een mix van vrijstaande-, twee-onder-één-kap- en rijwoningen. Het bosje ten oosten van het plangebied blijft behouden.

Het plan bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan ligt binnen genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Omgevingsplein, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen onderaan deze pagina en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de zoekfunctie kunt u het plan vinden door invoering van het volgende plannummer: NL.IMRO.0180.4102020001-ON01. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.4102020001-.

Gelet op de maatregelen van de gemeente Staphorst in relatie tot het Coronavirus zijn de fysieke exemplaren van de stukken, ter inzage bij de publieksbalie Omgevingsplein, enkel in te zien op afspraak. Hiervoor kunt u een afspraak maken via (0522) 467 467.

Reageren op het plan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Staphorst. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeente Staphorst t.a.v. publieksbalie Omgevingsplein, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

Nieuw beeldkwaliteitsplan

Voor de nieuwe woningen aan de Poeleweg in IJhorst is ook een nieuw beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Gemeente Staphorst

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken

Openingstijden en contactgegevens

E. gemeente@staphorst.nl